Dünya Sağlık Örgütü’nden Yemen çağrısı

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin talimatı üzerine Yemen’deki sınır kapılarının kapatılmasının, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) insani yardım çalışmalarını ciddi şekilde engellediği bildirildi.

DSÖ Sözcüsü Fadile Şaib, yayımladığı yazılı açıklamada, Yemen’deki sınır kapılarının 5 günder kapalı tutulmasının, ülkedeki insani durumun daha da kötüleşmesine neden olduğunu belirtti.

DSÖ Yemen Temsilciliğindeki kaynakların azaldığına dikkat çekilen açıklamada, Yemen’deki hava, deniz ve kara tüm sınır geçişlerinin kapatılmasının DSÖ’nün yardım çalışmalarını ciddi şekilde engellediği kaydedildi.

Açıklamada, cerrahi ekipman, anestezi cihazları, yenidoğan kuvöz, su arıtma tabletleri ve diğer gerekli malzemeleri taşıyan bir yük gemisi ile 250 ton tıbbi yardımın Hudeyde Limanı’nın kapalı tutulması dolayısıyla Cibuti’den Yemen’e geçirilemediği ifade edildi.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın kuzeydoğusuna 4 Kasım’da Yemen’den atılan balistik füze hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

Husilerin söz konusu füze saldırısı, koalisyon güçlerinin Yemen’deki hava, deniz ve kara tüm sınır geçişlerinin kapatılmasını öngören kararı almasına yol açmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen’de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

16 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

17 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

17 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

18 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

18 saat ago