islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3360
EURO
35,1838
ALTIN
2.245,69
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Dünyanın En Yaşlı Türkü Olan Uygur Hanım Vefat Etti

Dünyanın En Yaşlı Türkü Olan Uygur Hanım Vefat Etti

Dünyada “en yaşlı Çinli” olarak bilinen kadın bugün hayata gözlerini yumdu. Bir Uygur Türkü olan Çin vatandaşı Alimhan Seiçi, bu sabah 136 yaşında iken vefat etti. Alimhan hanımın vefat haberini Çin Xinhua Haber Ajansı dünyaya duyurdu.

Uygur Özerk Bölgesi, Sincan’ın Kaşgar ilçesinde yaşayan Alimhan Seiçi, oldukça aktif bir yaşam tarzı sürdüğü belirtiliyor. tek başına yaşayan ve evinin bütün işlerini kendisi gören merhum Seiçi, aynı zamanda düzenli yürüyüşler yapıyor ve torunlarının torunlarının torunlarına da arada bakıyordu. altıncı kuşak torunlarına çocuk bakımını da öğreten merhum Alimhan hanımın yaşadığı Türk köyü,nde insanların yaş ortalaması hayli yüksek.

Uygur Türkü olan merhume Alimhan Seiçi’nin yaşadığı Kumusherik köyünün ülkede asırlık bir köşe olarak biliniyor. Köyde yaş oranı hayli yüksek. Ve köydeki 90 yaş üstün nüfus oranı da oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.  – 90 yaş üstü çok sayıda yaşlı olduğu belirtiliyor.

Çin Komünist Partisinin ve diktatörlüğün bölge temsilcisinin resmi haber ajansı olan Xinhua Haber’e yaptıkları açıklamada  köyde yüksek bir yaşam beklentisi sürdürmek için mümkün olan her şeyi yaptıklarını öne sürüyorlar. OYsa Irkçı Çin komünist diktatörlüğü, Uygur Türklerine yönelik sistematik işkence, asimilasyon, tedip ve soykırım uyguladığı biliniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.