Dünya

Dünyanın En Yaşlı Türkü Olan Uygur Hanım Vefat Etti

Dünyada “en yaşlı Çinli” olarak bilinen kadın bugün hayata gözlerini yumdu. Bir Uygur Türkü olan Çin vatandaşı Alimhan Seiçi, bu sabah 136 yaşında iken vefat etti. Alimhan hanımın vefat haberini Çin Xinhua Haber Ajansı dünyaya duyurdu.

Uygur Özerk Bölgesi, Sincan’ın Kaşgar ilçesinde yaşayan Alimhan Seiçi, oldukça aktif bir yaşam tarzı sürdüğü belirtiliyor. tek başına yaşayan ve evinin bütün işlerini kendisi gören merhum Seiçi, aynı zamanda düzenli yürüyüşler yapıyor ve torunlarının torunlarının torunlarına da arada bakıyordu. altıncı kuşak torunlarına çocuk bakımını da öğreten merhum Alimhan hanımın yaşadığı Türk köyü,nde insanların yaş ortalaması hayli yüksek.

Uygur Türkü olan merhume Alimhan Seiçi’nin yaşadığı Kumusherik köyünün ülkede asırlık bir köşe olarak biliniyor. Köyde yaş oranı hayli yüksek. Ve köydeki 90 yaş üstün nüfus oranı da oldukça yüksek olduğu belirtiliyor.  – 90 yaş üstü çok sayıda yaşlı olduğu belirtiliyor.

Çin Komünist Partisinin ve diktatörlüğün bölge temsilcisinin resmi haber ajansı olan Xinhua Haber’e yaptıkları açıklamada  köyde yüksek bir yaşam beklentisi sürdürmek için mümkün olan her şeyi yaptıklarını öne sürüyorlar. OYsa Irkçı Çin komünist diktatörlüğü, Uygur Türklerine yönelik sistematik işkence, asimilasyon, tedip ve soykırım uyguladığı biliniyor.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

19 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

19 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

20 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

2 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

2 gün ago