islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Ege’de Sivil Teknelere Yunan Tehdidi Sürüyor

Ege’de Sivil Teknelere Yunan Tehdidi Sürüyor

Mirat Haber Ajansı

Türkiye Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın da bildirdiği Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki Rodos adası açıklarında Ağustos ortasında sivilleri taşıyan bir tekneye ateş açması olaylarının benzerleri sivil tekneler ve botlar üzerinde devam etmekte. Önceki açıklamada, Muğla iline 7,2 deniz mili uzaklıktaki Yunan sularında vukuu bulan saldırıda iki Türk ve bir Suriye vatandaşının yaralandığı ve teknenin Yunanlılarca batırıldığın bildirmişti. Türkiye sivillerin canını kurtarmak için saldırının ardından dört bot ve bir dalış ekibinden oluşan bir acil kurtarma timi göndermiş, yaralıların Türk kurtarma ekibi tarafından Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtilmişti.

Akdeniz’deki hidrokarbon kaynaklarının arama ve sondaj faaliyetleri nedeniyle bölgede gerginlik artıyor. Ankara, Yunanistan’ı Doğu Akdeniz’de genişlemeci politikalar izlemekle suçluyor ve denizler üzerindeki iddialarının Türkiye’nin egemenlik haklarını ihlal ettiğinin altını çiziyor. Öte yandan yaz aylarında kolaylaşan botlarla ve teknelerle göçmenlerin Avrupa’ya ulaşma çabalarına karşı Yunanlılar ve Yunanistan’a bağlı olarak çalışan Avrupa Birliği Ege birimi, gelen göçmenleri korkutmak ve emsal teşkil etmek neredeyse hemen her gün için lastik botları deliyor, batırıyor, üzerlerine ateş açıyor ve çoğu Müslüman sayısız mültecinin denizde boğulmasına neden oluyor. Bunların küçük bir bölümü videoya alınarak sosyal medyada dünyayı dehşete boğuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.