islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2705
EURO
34,9726
ALTIN
2.455,52
BIST
10.134,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür!

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür!
29 Nisan 2024 10:03
A+
A-

Ekrem İmamoğlu: Hamas Terör Örgütüdür…

Ekrem İmamoğlu CNN International’a Verdiği Röportajda Hamas’ı “Terör Örgütü” Olarak Nitelendirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası arenada tartışmalara neden olan bir açıklamada bulundu. CNN International’a verdiği röportajda, Filistin topraklarında İsrail işgaline karşı direnen Hamas örgütünü “terör örgütü” olarak nitelendirdi. İmamoğlu’nun bu açıklaması, Türkiye’deki ve dünya genelindeki birçok kişi ve kurum tarafından dikkatle takip edildi.

İmamoğlu: “Hamas’ın İsrail’deki Saldırısı Bizi Üzdü”

Röportajda İmamoğlu, Hamas’ın İsrail’deki bir saldırısını hatırlatarak, bu tür eylemlerin insanları topluca hedef almasının terörizm olduğunu vurguladı. “Hamas İsrail’de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz” diyerek Hamas’ı terör örgütü olarak tanımladı.

Batı’nın Büyük Resmi Görmediğini Belirtti

İmamoğlu, Batı’nın genellikle bu tür olaylara tek yönlü baktığını ve büyük resmi gözden kaçırdığını ifade etti. Sözlerinde, Hamas’ın eylemlerini kötü ve terörist olarak değerlendirdiklerini vurgulayan İmamoğlu, bu yaklaşımın sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılandı.

CHP Genel Başkanı da Benzer Açıklamalarda Bulunmuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘in daha önce de benzer bir yaklaşım sergilediği hatırlatıldı. Özel, partisinin grup toplantısında, İsrail’in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıları “orantısız cevap” olarak nitelendirmişti. Bu çerçevede, İmamoğlu’nun açıklamaları, CHP içinde de destek buldu.

İmamoğlu’nun Hamas’a ilişkin bu çıkışı, Türkiye’deki ve dünya genelindeki siyasi tartışmaları ve İsrail-Filistin sorununa dair politikaları etkileme potansiyeline sahip. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

HABER YORUM

Öncelikle şunu açık bir şekilde ifade edelim ki Hamas, bir terör örgütü değildir.. Hamas’ın bir terör örgütü olmadığını anlamak için, biraz tarih bilgisiyle birlikte, dünya konjonktürüne ve siyasetine doğru taraftan bakmanız icap eder…

Hamas,  1987 yılında Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından kurulmuş, vatanını savunan  bir partidir ve seçimle işbaşına gelmiştir. Kaldı ki, İsrail’in Filistin topraklarında ki katliamları 1948 Yılından bu yana devam etmektedir. Yani Hamas kurulmadan önce de İsrail denilen terör örgütü, katliamlar yapmış, bu bölgede kan ve gözyaşı hiç eksik olmamıştır. Hamas da katliamlara fırsat vermemek ve vatanını savunmak gayesiyle, bizim Kurtuluş savaşında kurduğumuz Kuvayı Milliye ruhuyla hareket eden  bir yapılanmadır.

Sayın İmamoğlu’nu bu sözleri nedeniyle kınıyor, küçük bir tarih okuması yapmasını kendilerine tavsiye ediyoruz.

Aynı zamanda da, 7 Ekim’de Hamas tarafından başlatılan Aksa Tufanı operasyonun, İsrail ve Batı ülkelerinin lanse ettiği gibi olmadığını da İmamoğlu’na hatırlatmak istiyoruz…

Bizce Sayın İmamoğlu, Hamas’tan önce PKK’nın terör örgütü olup olmadığına karar verebilmelidir…

“Sizinle savaşanlarla Allah yolunda siz de savaşın. Fakat Allah’ın koyduğu kuralları çiğneyerek haddi aşmayın. Çünkü Allah, haddi aşanları sevmez.” (Bakara 190)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.