islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,1930
EURO
50,5631
ALTIN
7.133,73
BIST
13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Ekrem İmamoğlu: Türkiye’yi İngilizlere Şikayet Etti

Ekrem İmamoğlu: Türkiye’yi İngilizlere Şikayet Etti
25/09/2025 12:41
A+
A-

Ekrem İmamoğlu Batı Medyasına Yöneldi: Türkiye’yi Şikayet Etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz The Guardian gazetesinde yayımlanan yazısında Türkiye’de demokrasinin “en tehlikeli dönemine girdiğini” iddia etti. İmamoğlu’nun bu açıklaması, özellikle Batı medyasına yönelik sürekli şikayetleriyle gündeme geldi.

Yolsuzluk ve Rüşvet İddiaları Gölgesinde

İmamoğlu, kamuoyunda yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla sıkça gündeme gelmişti. Zimmetine para geçirmek ve kaynakları hatalı yönetmekle suçlanan İmamoğlu’nun, bu iddialardan kaçmak için Batı ülkelerine yönelmesi dikkat çekiyor.

Batıya Sığınma ve Suç Örtbası İddiaları

Özellikle İngiltere başta olmak üzere Batı medyasını kullanarak Türkiye’deki durumu eleştirmesi, eleştirmenler tarafından “suçlarını örtbas etme ve uluslararası meşruiyet sağlama çabası” olarak değerlendiriliyor. İmamoğlu’nun bu adımı, Türkiye’deki siyaset ve kamu yönetimi tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

Türkiye Eleştirileri ve Uluslararası Strateji

İmamoğlu’nun Batı’ya yönelmesi ve Türkiye eleştirilerini dış medyada gündeme taşıması, yalnızca siyasi bir hamle değil, aynı zamanda uluslararası bir strateji olarak yorumlanıyor. Eleştirmenler, İmamoğlu’nun bu tutumunu “yerel yolsuzluk iddialarını görünmez kılma çabası” olarak değerlendiriyor.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.