islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Ekvatoryal Gine silah deposunda patlama: 20 ölü çok sayıda yaralı

Ekvatoryal Gine silah deposunda patlama: 20 ölü çok sayıda yaralı


Müslüman ülke Ekvatoryal Gine’nin bir askeri deposundaki şüpheli patlamayla çok sayıda ölüm, Dışişleri’nin özel mesajı

Mirat Haber Ajansı

Batı Afrika’da Müslüman çoğunluklu bir ülke olan Ekvatoryal Gine’de, bir askeri üssün mühimmat deposunda meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan patlamalar gerçekleşti. Bir milyona yaklaşan nüfusu olan Bata kentindeki bu patlamalarda en az 20 ölü olduğu bildirildi. Ekvator Ginesi Sağlık Bakanı Guinea Salud, çok sayıda kişinin yaralandığı, patlamaların etkisiyle kışlaya yakın birçok evin yıkıldığı ve birçok kişinin göçük altında kaldığı bilgisini paylaştı. Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, dinamitin yanlış saklanmasından kaynaklandığını düşündüklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı 42 yıldır iktidarda. Fakir ülke tamamen kendi çevresi etrafında işliyor.
Tesadüf mü?
Son dönemde çeşitli ülkelerin askeri tesislerinde ya da patlayıcı depolarında bilinmedik patlamalar sık görülmeye başlandı. Lübnan, Türkiye, İran, Suriye’de ve diğer ülkelerde beklenmedik patlamalar gerçekleşirken, bazı gözlemciler bunların ABD, İngiltere ve İsrail’in, mikrodalgalar ile geliştirdiği teknolojiyle uzaktan gerçekleştirildiğini iddia etmekte.
Türk Dışişlerindern taziye
Bu arada Türkiye’nin Ekvatoryal Gine patlamalar nedeniyle taziye mesajını Dışişleri Bakanlığı, askeri üssün mühimmat deposunda meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan patlamalara ilişkin taziyelerini iletti. Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ekvatoryal Gine’nin Bata kentinde bulunan bir askeri üssün mühimmat deposunda dün meydana gelen patlamalarda 20 kişinin yaşamını yitirdiğinin ve yüzlerce kişinin yaralandığının derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Ekvatoryal Gine’nin Bata şehrinde 4 büyük patlama ile ilgili “bu elim olay nedeniyle dost Ekvator Ginesi halkı ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz” açıklaması yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.