islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4657
EURO
34,8326
ALTIN
2.478,35
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

El-Bab’da YPG/PKK Bombası: 100 Ölü-Yaralı Var

El-Bab’da YPG/PKK Bombası: 100 Ölü-Yaralı Var

Mirat Haber Ajansı

Suriyeli muhalif güçlere göre, patlayıcı yüklü bir kamyon, Türkiye destekli muhalif savaşçıların kontrolündeki kuzey Suriye kasabasında işlek bir caddede ateşlendi ve en az 18 kişiyi öldürdü ve onlarca kişiyi yaraladı. Muhalefetin Beyaz Miğferler olarak da bilinen Sivil Savunması’na göre El Bab kasabasındaki patlama, insanların sık sık bir bölgeden diğerine seyahat etmek için toplandıkları bir otobüs istasyonunun yakınında meydana geldi. Aktivistler, patlamanın bölgedeki binalarda geniş çapta hasara yol açtığını ve Halep ilinin kasabasında araçları ateşe verdiğini söyledi. Kurbanlar arasında çok sayıda kadın ve çocuk vardı. Sivil Savunma, patlamanın 19 kişiyi öldürdüğünü ve 80’den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Bu, Suriye’nin kuzeyindeki Türk kontrolündeki bölgelerde çok sayıda insanı öldüren ve yaralayan bir dizi saldırının sonuncusuydu. Türkiye saldırılardan Halk Koruma Birlikleri olarak bilinen YPG/PKK birimlerini sorumlu tuttu. Geçen ay El Bab’da bir Türk Kızılayı aracına düzenlenen saldırıda bir yardım kuruluşu mensubu hayatını kaybetti, bir başkası yaralandı. İki araçta plakasız olarak seyahat eden kamuflaj giysili silahlı maskeli adamlar, kasabayı dolaşan Kızılay aracına saldırdı. Türkiye destekli muhalif savaşçılar, 2016 yılında Kürt savaşçıları ve İslam Devleti grubu militanlarını sınır bölgesinden sürmek için başlatılan askeri saldırıda El Bab’ın kontrolünü ele geçirmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.