Ekonomi

Elektrik faturalarıyla ilgili çalışma hızlandı!

Elektrik faturalarını düşürecek formüller yarın Kabine’de görüşülecek. Evlerde KDV’nin indirilmesi ve kademenin yükseltilmesi, esnafa da kademeli tarife gündemde.

Türkiye global enerji zamlarını vatandaşa en az oranda yansıtmaya devam ederken enerji yükünün vatandaş lehine azaltılması için yeni çalışmalarda yarın Kabine Toplantısı’nda masada yerini alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafınca yapılması düşünülen sunum kapsamında hem esnafı hem de haneleri rahatlatacak çözümlerin masada olacağı tespit edildi.

Enerji yönetiminden alınan bilgiye göre, mesken abonelerinin elektrik tüketimlerinin günlük 7 kWh’a kadar olan kullanımları düşük kademeli tarifeden, bunun üzerindeki kısım ise yüksek kademeli tarifeden faturalandırılırken, bu rakamın günlük 8 kWh’ye çıkarılması gündemde. Faturalarda yer alan yüzde 18’lik KDV’nin yalnızca meskenlerle sınırlı olmak kaydı ile de düşürülmesi de masada olacak.

ESNAF TARİFESİ DEĞİŞEBİLİR

Esnafa getirilmesi planlanan kademeli tarifeye dair ise oranlar da görüşülecek. Küçük esnaf için, konutlarda olduğu gibi ortalama tüketim miktarı tespit edilerek, o miktara kadar olan kısım daha düşük faturalandırılacak.

TİCARETHANE STATÜSÜNDEN ÇIKARILACAKLAR

Yapılacak çalışmalarla abone gruplarında bugüne kadar “ticarethane” statüsünde yer alan Cemevi, dernek ve vakıflar bu gruptan çıkarılarak. Daha düşük faturalandırılan bir abone grubuna geçirilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon haneye 2.3 milyar liralık elektrik desteği faturası yardımında bulunurken, destek verilen hane sayısı ve miktarının artırılmasına yönelik de çalışma yapıldığı öğrenildi. 2022 için yardımın üst limiti 206 TL olarak belirlenirken, 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 TL olarak belirlenmişti. Yapılacak çalışmayla bu miktarların da artırılması bekleniyor.

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

9 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

9 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

10 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

12 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

13 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

14 saat ago