islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Elektrik faturalarıyla ilgili çalışma hızlandı!

Elektrik faturalarıyla ilgili çalışma hızlandı!
15 Şubat 2022 10:08
A+
A-

Elektrik faturalarını düşürecek formüller yarın Kabine’de görüşülecek. Evlerde KDV’nin indirilmesi ve kademenin yükseltilmesi, esnafa da kademeli tarife gündemde.

Türkiye global enerji zamlarını vatandaşa en az oranda yansıtmaya devam ederken enerji yükünün vatandaş lehine azaltılması için yeni çalışmalarda yarın Kabine Toplantısı’nda masada yerini alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafınca yapılması düşünülen sunum kapsamında hem esnafı hem de haneleri rahatlatacak çözümlerin masada olacağı tespit edildi.

Enerji yönetiminden alınan bilgiye göre, mesken abonelerinin elektrik tüketimlerinin günlük 7 kWh’a kadar olan kullanımları düşük kademeli tarifeden, bunun üzerindeki kısım ise yüksek kademeli tarifeden faturalandırılırken, bu rakamın günlük 8 kWh’ye çıkarılması gündemde. Faturalarda yer alan yüzde 18’lik KDV’nin yalnızca meskenlerle sınırlı olmak kaydı ile de düşürülmesi de masada olacak.

ESNAF TARİFESİ DEĞİŞEBİLİR

Esnafa getirilmesi planlanan kademeli tarifeye dair ise oranlar da görüşülecek. Küçük esnaf için, konutlarda olduğu gibi ortalama tüketim miktarı tespit edilerek, o miktara kadar olan kısım daha düşük faturalandırılacak.

TİCARETHANE STATÜSÜNDEN ÇIKARILACAKLAR

Yapılacak çalışmalarla abone gruplarında bugüne kadar “ticarethane” statüsünde yer alan Cemevi, dernek ve vakıflar bu gruptan çıkarılarak. Daha düşük faturalandırılan bir abone grubuna geçirilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz yıl yaklaşık 2 milyon haneye 2.3 milyar liralık elektrik desteği faturası yardımında bulunurken, destek verilen hane sayısı ve miktarının artırılmasına yönelik de çalışma yapıldığı öğrenildi. 2022 için yardımın üst limiti 206 TL olarak belirlenirken, 1-2 kişi oturan haneler için ise alt limit 103 TL olarak belirlenmişti. Yapılacak çalışmayla bu miktarların da artırılması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.