islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

En Çok Tercih Edilen İsim, Muhammed

En Çok Tercih Edilen İsim, Muhammed

İngiltere’de en popüler bebek ismi Muhammed: Beş yıldır listenin başında geliyor.
BabyCentre’ın açıkladığı verilere göre, Muhammed adı en popüler bebek adı olmaya devam ederken, Nur ve Fatıma adları da ilk 100 içinde yer aldı.
BabyCentre’ın paylaştığı verilere göre, Muhammed adı, Muhammad, Mohammed veya Mohammad gibi çeşitli yazılışlarıyla 5. yılında da listenin en başında yer aldı.
İkinci ve üçüncü sırada yer alan Noah ve Oliver geçen yılki yerlerini muhafaza ederken, Omar 79, Abdul da 90. sırada ilk 100 erkek bebek ismi listesinde bulundu.

İLK SIRADA OLIVIA VAR

Kız bebek listesinde ise Olivia geçen yıl ikinci sıraya düşmüştü. Olivia adı bu yıl yine zirvede bulunurken, Sophia ikinciliğe geriledi.

Aynı zamanda Fatima ve Nur da ilk 100 kız bebek ismi listesinde yer aldı.

KORONAVİRÜS ETKİ ETTİ

Öte yandan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir belirsizlik dönemi sonrası birtakım ebeveynlerin Aurora gibi şafak ya da yeni başlangıçlar manasına gelen isimleri de tercih ettiği görüldü.

NETFLİX VE SPOR İSİM TERCİHLERİNDE ÖNEMLİ

Ayrıca Netflix, Disney dizileri ve filmlerin etkisi ile Luca, Penelope, Maeve adları da ilk 100 isim arasında yer buldu. Tokyo Olimpiyatları sonrası bebeklere Jack, Jason ve Luke gibi başarılı sporcuların adları da verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.