islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Endonezya en büyük güneş enerjisi santralini inşa ediyor

Endonezya en büyük güneş enerjisi santralini inşa ediyor
Mirat Haber Ajansı

Endonezya hükümeti yenilenebilir enerjilerin ülkenin enerji gücüne katkısını artırmayı hedeflediği için, ulusal stratejik projelerden biri olan Batı Java’daki 127,24 milyon dolarlık Cirata güneş enerjisi santralinin geliştirilmesine resmi olarak başladı. Santralin açılışını devlete ait elektrik şirketi PLN’nin yan kuruluşu Pembangkitan Jawa Bali ile Abu Dabi merkezli yenilenebilir enerji şirketi Masdar arasındaki ortak girişim şirketi PT PJB Masdar Solar Energi gerçekleştirdi. Yatırım Koordinasyon Kurulunun öncelikli yatırımlar konusunda uzmanı Aries Indanarto 18 Aralık’ta Masdar’ın proje için gerçekleştirdiği yatırımın enerji yatırımlarının yalnızca yüzde 1,97’si olduğunu söyledi. Ajans, hükümetle birlikte projenin ilerlemesini tam olarak destekleme ve denetleme sözü verdi. Yapılan açıklamada, projeyi birlikte denetleyerek yatırımın gerçekleşmesini önemli ölçüde artıracağını umduklarını söyledi.

PLN stratejik satın alma 1 direktörü Sripeni Inten Cahyani Ocak ayında yaptığı açıklamada, Cirata güneş fotovoltaik santralinin ilk geliştirme aşamasında 50 MW’lık bir kapasiteye sahip olacağını ve 2022 yılına kadar kademeli olarak 145 MW’a çıkarılacağını söyledi. Ayrıca PLN’nin santralin elektriğinin kilovat saat başına 5,8 ABD senti ödeyeceğini söyledi. Tamamen faaliyete geçtiğinde, projenin Endonezya’nın en büyük güneş enerjisi santrali ve Güneydoğu Asya’nın en büyük yüzer enerji santrali olacağı öngörülüyor. Santralin ayrıca 50.000 eve enerji sağlayabileceği ve aynı zamanda faaliyete geçtiğinde karbondioksit emisyonunu yıllık 200.000 ton azaltabileceği tahmin ediliyor. Güneş enerjisi santrali, Başkan Joko Widodo’nun 12 Ocak’ta Abu Dabi’ye yaptığı ziyaret sırasında iş anlaşmalarının bir parçasıydı. PLN mega proje yöneticisi İkhsan Assad, Cirata enerji santralinin Endonezya’nın yüzde 23’ü yenilenebilir enerji hesabına sahip olma hedefine katkıda bulunacağını söyledi. Bu yıl Covid-19 salgınına rağmen yenilenebilir enerjinin katkısını yüzde 13,6’ya çıkacağını belirtti. Enerji ve Maden Kaynakları Bakanlığı’nın verilerine göre, rakam geçen yılki yüzde 9,15’lik yenilenebilir enerji katkısından daha yüksek. Masdar CEO’su Mohamed Jameel al-Ramahi, Abu Dabi’li şirketin ülkeye yatırım yaparak Asya’daki işini büyütmeyi planladığı için Endonezya’yı seçtiğini söyledi.

Endonezya’yı tanıyalım;

Endonezya Cumhuriyeti olarak bilinen, Güneydoğu Asya ve Okyanusta yer ala adalar ülkesidir. Endonezya 17.508 adadan oluştuğu bilinmektedir. Başkenti Cakarta’dır. 255.993.674 milyon nüfusu olan Endonezya, dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip dördüncü ülke olarak yer almaktadır.  Aynı zamanda dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olma özelliğini taşımaktadır. Hollanda sömürgesinden 1945 yılında kurtularak bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir. Ülkede 300’den fazla etnik grup bulunmaktadır.  Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası 706,558 milyar USD, kişi başına düşen milli gelir 2.239 USD’dir. 

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.