islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Endonezya: İsrail’le ilişki kurması karşılığında milyarlarca dolarlık para teklifi

Endonezya: İsrail’le ilişki kurması karşılığında milyarlarca dolarlık para teklifi
Mirat Haber Ajansı

ABD’li bir yetkili, İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeyi kabul ederse Endonezya’nın ABD’den milyarlarca dolar ek finansman görebileceğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı USAID’in İcra Kurulu Başkanı Adam Buehler, Cakarta’nın İsrail ile diplomatik ilişkiler kurması halinde ajansın şu anda yaklaşık 1 milyar dolar olan Endonezya’daki yatırımlarını ikiye katlayabileceğini bildirdi. ABD’li yetkili, Cakarta’nın İsrail ile diplomatik ilişkiler kurması halinde, ajansın dünyadaki en kalabalık Müslüman ülke olan Endonezya’ya yaptığı yardımın bir veya iki milyar dolar artmasına şaşırmayacağını söyledi.

Filistin dostu Endonezya

İlk olarak BAE’nin işgal devletiyle barış anlaşması imzalamayı kabul ettiği duyurulmuştu. Bunu hızla Bahreyn, Sudan ve Fas izledi. ABD, Umman ve Suudi Arabistan’ın da yakında benzer anlaşmalar imzalayacağını umuyor, ancak Buehler, USAID’in bu iki zengin ülkeye yardım sağlama olasılığının düşük olduğunu çünkü kuralların kurumun yüksek gelirli ülkelere yatırım yapmasına izin vermediğini söyledi. Ancak geçen ayın sonlarında Endonezya, Filistin bağımsızlığına olan desteğini güçlü şekilde yeniledi. Endonezya’dan BM Güvenlik Konseyi’nin daimi olmayan bir üyesi, konseydeki ana hedeflerinin Filistin sorunuyla ilgilenmek olduğunu belirtti. Endonezya, 1948’de Filistin topraklarında kurulduğundan beri İsrail işgal devletiyle resmi bir ilişkiye sahip değildi. Filistin’i desteklemek için Jakarta, Filistin ithalatına vergi muafiyeti getirdi. Buna karşılık İsrail, Endonezya’ya karşı turistleri ülkeden yasaklamak gibi yumuşak tedbirler aldı, ancak son yıllarda normalleşme sürecini etkilemek için Endonezya’ya yönelik yakınlaşma çabalarında da bulundu.

Diğer Uzak Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/uzak-dogu/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.