islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Endonezya polisi İslami liderin 6 destekçisini öldürdü

Endonezya polisi İslami liderin 6 destekçisini öldürdü

Mirat Haber Ajansı

Jakarta polis şefi Fadil İmran medyaya verdiği demeçte, Endonezya Müslüman lider Muhammed Rizieq Shihab’ın altı şüpheli destekçisinin Pazartesi sabahı erken saatlerde polisle çıkan çatışmada öldürüldüğünü söyledi. Olay, gece yarısından hemen sonra Cakarta’nın doğusundaki bir otoyolda, alimin takipçilerini taşıdığına inanılan bir aracı takip ederken bir polis arabasına saldırıldığında meydana geldi. Polis şefi, grubun ateşli silahlara ve keskin nişancı tüfeklerine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Polis, 2017’de Suudi Arabistan’a kaçtıktan sonra Kasım ayında Endonezya’ya dönüşünü kutlamak için yapılan büyük toplantıların ardından salgın sırasında sağlık protokollerinin ihlali nedeniyle tartışmalı akademisyeni soruşturuyor. Karısı olmayan bir kadınla çıplak fotoğraflar da dahil olmak üzere müstehcen kısa mesajlar alışverişinde bulunduğu iddiasıyla ülkenin pornografi yasaları uyarınca suçlanmasının ardından yurt dışına çıkmıştı. Riziek o mesajların sahte olduğunu söyledi. Suçlamalar 2018’de düşürüldü. Riziek, damadı ve diğerlerinin yanı sıra Pazartesi günü COVID-19 kurallarını ihlal ettiği için polis tarafından sorgulanacaktı. Endonezya, yarım milyondan fazla COVID-19 vakası ve yaklaşık 18.000 ölüm bildirdi. Pazar günüyse 6.000’den fazla yeni vaka bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.