Uzak Doğu

Endonezya, Poso’da teröristlerle savaşmak için özel birlik görevlendirecek

Mirat Haber Ajansı

Endonezya Ordusu (TNI), Doğu Endonezya Mücahitleri örgütünün (MIT) geri kalan üyeleri için insan avına yardım etmek için Orta Sulawesi Poso’ya özel bir birim göndermeye hazırlanıyor. MIT’nin Cuma günü komşu Sigi ilinin bir köyünde dört kişinin öldürülmesi ve altı evin yıkılmasından sorumlu olduğu düşünülüyor. TNI komutanı Hava Mareşal Hadi Tjahjanto, özel birimin Salı sabahı Doğu Cakarta’daki Halim Perdanakusuma Hava Üssü’nden konuşlandırılacağını söyledi. Özel birimin, aşırılık yanlısı gruba bağlı kişileri avlamak için Ulusal Polise tam destek sağlamayı amaçladığını söyledi. Halkın desteğini istedi ve Sigi’deki iddia edilen terör saldırısının sorumlularını derhal bularak ve tutuklayarak insanların beklentilerini karşılamayı umduğunu ekledi.

Başkan Joko “Jokowi” Widodo, hükümetin olaydan etkilenen ailelere maddi tazminat sağlayacağını söyleyerek Sigi’deki cinayetleri kınadı. Hükümet, polis ve ordu aracılığıyla, saldırının sorumlularını yakalamaya çalışırken sakinlik ve sabır çağrısında bulundu. Poso çevresindeki arazilerin, özellikle de Tinombala ortak polis-askeri operasyonunun devriye gezdiği bölgenin, gerilla hareketleri için verimli bir zemin olabileceğini belirtti. Sigi’deki Lembantongoa köyünün dört sakini Cuma günü MIT’ye atfedilen bariz bir terör saldırısında öldürüldü. Saldırıda kundaklama da vardı. Yangında yerel Hıristiyanlar için bir mekan ve altı ev yıkıldı. İki kurbanın başı kesildi ve diğer ikisinin ciddi yanıklardan öldü. Aktivistler, merkezi hükümeti ve Merkezi Sulawesi yönetimini, saldırının halkı daha fazla kutuplaştırmamasını sağlamak için hızlı hareket etmeye çağırdı.

Recent Posts

  • Gündem

EMİN ÇÖLAŞAN’A SAĞLIK VE İSLAM’A DÖNÜŞ DİLERİM

Allah’ın insanlığa son elçisi Hz. Muhammed’in açıklamasına göre göre: “Akıllığın ilk belirtisi, Allaha iman ve…

50 dakika ago
  • Gündem

Türkiye’nin Soykırım Davasına Müdahil Olması Ne Anlama Geliyor?

Türkiye’nin UAD’deki Soykırım Davasına Müdahil Olması: Anlamı ve Önemi Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Statüsü'nün…

2 saat ago
  • Makale

SÖZ KISA, HİKÂYE UZUN ANNE

Anne, Ana, mam, dad, daye, yade, mom… Hepsi farklı dillerde aynı varlığı tanımlayan ve mucizelerin…

2 saat ago
  • Makale

ÖRTÜ VE BEDEN

Modern zamanlarda beden ve giderek avreti belirginleştirecek giyim, güzellik veya estetik kabul edilir. Bu tamamiyle…

2 saat ago
  • Makale

AYAKTA BIRAKILAN PEYGAMBER

Kur’ân’da geçen Yahudiler ve Hristiyanlar ile ilgili âyetleri okuduğumuzda ne hikmetse “üzerimize hiç alınmıyoruz” ve…

3 saat ago