islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Endonezya, Poso’da teröristlerle savaşmak için özel birlik görevlendirecek

Endonezya, Poso’da teröristlerle savaşmak için özel birlik görevlendirecek

Mirat Haber Ajansı

Endonezya Ordusu (TNI), Doğu Endonezya Mücahitleri örgütünün (MIT) geri kalan üyeleri için insan avına yardım etmek için Orta Sulawesi Poso’ya özel bir birim göndermeye hazırlanıyor. MIT’nin Cuma günü komşu Sigi ilinin bir köyünde dört kişinin öldürülmesi ve altı evin yıkılmasından sorumlu olduğu düşünülüyor. TNI komutanı Hava Mareşal Hadi Tjahjanto, özel birimin Salı sabahı Doğu Cakarta’daki Halim Perdanakusuma Hava Üssü’nden konuşlandırılacağını söyledi. Özel birimin, aşırılık yanlısı gruba bağlı kişileri avlamak için Ulusal Polise tam destek sağlamayı amaçladığını söyledi. Halkın desteğini istedi ve Sigi’deki iddia edilen terör saldırısının sorumlularını derhal bularak ve tutuklayarak insanların beklentilerini karşılamayı umduğunu ekledi.

Başkan Joko “Jokowi” Widodo, hükümetin olaydan etkilenen ailelere maddi tazminat sağlayacağını söyleyerek Sigi’deki cinayetleri kınadı. Hükümet, polis ve ordu aracılığıyla, saldırının sorumlularını yakalamaya çalışırken sakinlik ve sabır çağrısında bulundu. Poso çevresindeki arazilerin, özellikle de Tinombala ortak polis-askeri operasyonunun devriye gezdiği bölgenin, gerilla hareketleri için verimli bir zemin olabileceğini belirtti. Sigi’deki Lembantongoa köyünün dört sakini Cuma günü MIT’ye atfedilen bariz bir terör saldırısında öldürüldü. Saldırıda kundaklama da vardı. Yangında yerel Hıristiyanlar için bir mekan ve altı ev yıkıldı. İki kurbanın başı kesildi ve diğer ikisinin ciddi yanıklardan öldü. Aktivistler, merkezi hükümeti ve Merkezi Sulawesi yönetimini, saldırının halkı daha fazla kutuplaştırmamasını sağlamak için hızlı hareket etmeye çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.