Gündem

ERDEMLİLER İTTİFAKI (HİLFÜ’L-FUDUL) HER ZAMAN VE HER YERDE KURULMALIDIR

İslam alimi olan Ali Muhyiddin el-Karadaği Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanıdır. O, Gazze’deki ve dünyanın diğer bölgelerindeki  mazlumları korumak ve saldırganlığı durdurmak için Hilfü’l-Fudul  benzeri bir sivil örgüt kurulması teklifinde bulundu.

Erdemliler ittifakı olarak da tercüme edilebilecek Hilfü’l-Fudul  İslamiyet öncesinde kurulan ve Aziz Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in de saygın genç bir insan olarak  katıldığı bir örgüttü.

Ali  Muhyiddin Karadaği İstanbul’daki bir otelde düzenlenen Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı’nda konuştu. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ve İslam ülkelerinin liderlerine mesaj gönderen Ali Karadağ, Gazze’deki  ve dünyanın diğer bölgelerindeki  zulme uğrayan insanları korumak ve saldırganlığı durdurmak için Hilfü’l-Fudul veya 1961’deki Bağlantısızlar Konferansı’na benzer uluslararası bir örgüt kurmaya çağırdı.

Mirat Haber olarak bu çağrıyı doğru ve gerekli buluyor ve destekliyoruz. Bu vesile ile Ali Rıza Demircan hocamızızın   “Oy İman ve Cihaddır” başlıklı makalesinden Hilfü’l-Fudul bölümünü aktarıyoruz:

{ TARİHÎ HILFUL-FUDÛL

Bilindiği gibi İslâm öncesi Cahiliyet döneminde Mekke’de zayıfların canlarına, mallarına ve ırzlarına yönelik zulümler artmıştı. Mazlumların giderek artan feryatları üzerine  Peygamberimizin amcası Zübeyr’in öncülüğünde sivil  bir ittifak oluşturulur. Tarihe Hılful-Fudûl/Erdemliler ittifakı  olarak geçen bu örgüt şöylece yemin ederek eyleme başlar:

– Allah’a yemin olsun ki bundan böyle Mekke’de yerli olsun yabancı olsun, zulme uğramış hiç kimse bırakmayacağız. Zâlimlerden hakları alınıncaya kadar mazlûmlarla birlikte hareket edeceğiz.

Sevgili Peygamberimiz; erdemli bir genç olarak  yemin merasimine katıldığı Hılful-Fudûl’la ilgili olarak peygamberlik döneminde şöyle buyurur:

Büyük ekonomik faydalar sağlamak  amacıyla da olsa, oluşumuna şahit olduğum Hılful-Fudûl gibi bir kuruluşun dışında kalmak istemem. Zulümden sakındırmak ve ezilmişlerin haklarını zâlimlerden almak için bu gün bile gün böylesi bir  birliktelik için çağrılsaydım hiç durmaz, coşkuyla katılırdım.

HİLFÜ’L-FUDUL ÖRNEĞİNİ DEĞERLENDİRME

Müminler olarak bizler gücümüz ölçüsünde yükümlü ve sorumluyuz. Her bir türü İslâm’ın olgun aklın  ve ilmin giderilmesini gerektirdiği yasaları, ilkeleri, kurumları ve çalışma şartlarını değiştirmek ve başta adâlet olmak üzere etkili yönetim şekillerini ikame etmekle dinen de yükümlü ve sorumluyuz.

Bu sebeple güç yetirebileceğimiz örneğin dernek, oda vakıf, baro, mahallî ve genel bütün seçimlere katılarak adâletten ve farklı inançlara da mensup olsa adaletli olabileceklerine inanabildiğimiz kişiler ve sistemlerden yana tavır koymalıyız. Veya bu gibi oluşumlar için atılımlar yapmalıyız.}

GÜNÜMÜZE GELİNCE …

Amerika’da İsrail’in Gazze’ye yaptığı katliama karşı çıkmak  için üniversitelerde yayılan ve Kanada’ya da sıçrayan protestolar, Müslüman öğrencilerin organizesinde veya katılımıyla gençler arası “erdemliler ittifakı” kurulabileceği ve  faydalı olacağını göstermektedir.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-

                      

Recent Posts

  • Gündem

BÖYLESİ BİR FUTBOLUN ÜLKEMİZE NE FAYDASI VAR?

Üç çeyrek asırlık gazete Hürriyet’te pek az olan istisnalar dışında dişe dokunur ve topluma yararlı…

12 saat ago
  • Gündem

İMANI OLMAYANIN UTANMASI OLMAZ

Önce haberi, sonra da mutlaka yorumumuzu okuyalım: Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final…

13 saat ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (II)

Osmanlı devletinin son Padişahı Vahdettin dönemini, siyasi ve ideolojik zeminde değil de, tarihi gerçekler noktasında…

15 saat ago
  • EĞİTİM

BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI 17 MAYIS 2024 Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile…

16 saat ago
  • Gündem

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Kimdir?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Kimdir? Hukukçu ve Din Adamı Olarak İbrahim Reisi'nin Hayatı Hukukçu ve…

17 saat ago
  • VİDEOLAR

BİR AYET BİR HADİS “Biz geceyi ve gündüzü”

MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM

17 saat ago