islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Erdoğan, Fahiş Fiyat Artışlarının İndirimini Hızla Bekliyoruz

Erdoğan, Fahiş Fiyat Artışlarının İndirimini Hızla Bekliyoruz
24 Aralık 2021 16:51
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle gerçekleştireceği toplantı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, döviz kurlarındaki sert düşüş sonrası, gıda fiyatlarında indirime gitmeyenlere çağrıda bulunarak, “Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. İndirimi de özellikle yükselişteki hızdaki gibi bekliyoruz.” ifade etti.

Son dakika haberi… Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomist ve akademisyenlerle gerçekleştireceği toplantı öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerine vurgu yaparak, “Bugün itibarıyla rezevlerimiz 115 milyar doların üzerinde. Çok daha iyi bir konuma da gelecek.” dedi.

Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Biz, göreve geldiğimizde IMF’e olan borç 23.5 milyar dolardı. Ve biz bu borcumuzu yine Mayıs 2013’te son taksidi ödeyerek, kapattık. Şu anda IMF’e borcumuz olmadığımız gibi, onlarla bir kontağımız da yok.

Döviz Rezervi 135 Milyar Dolar

Başbakanlığım dönemimde Nisan 2013’te Merkez Bankamızın döviz rezervi 135 milyar dolar. Sonra tabi bir iniş yaşandı ve en düşük nokta ise Eylül 2020’de 83 milyar dolar. En düşüğü bu. Daha sonra tekrar toparlanma dönemine geçtik. Bu toparlanma ile beraber, hamdolsun tekrar bugün itibarıyla 115 milyar doların üzerinde. Çok daha iyi bir konuma da gelecek.

Küresel ekonominin iplerini ellerinde tutan ülkeler ciddi bir bocalama içinde, gelişen ülkelerin pastadan aldığı payı engellemeye çalışıyorlar.

Hazırladığımız tedbir paketini açıklamamız ile birlikte kurun üzerindeki köpüğün kalktığını gördük. Bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Fahiş Fiyat Artışları Yapan Esnaflara Sesleniyorum

Kurdaki fiyatları bahane ederek, fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Tüm milletime sesleniyorum, aynı zamanda tüm esnaflara sesleniyorum. Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet adına takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Bu milleti kimsenin sömürmeye hakkı yoktur. İndirimi de özellikle yükselişteki hızdaki gibi bekliyoruz.

Finans kısmındaki dengeyi kısa sürede oturttuğumuzda önümüzdeki yaz aylarıyla birlikte ülkemizin bambaşka bir ekonomik iklime girdiğine şahitlik edeceğiz. Hedefimiz 10 büyük ekonomi arasına girmek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.