islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
47,1634
EURO
53,9889
ALTIN
6.093,10
BIST
13.981,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
32°C

Erdoğan: İsrail Saldırıları Artık Türkiye’yi de Tehdit Ediyor

Erdoğan: İsrail Saldırıları Artık Türkiye’yi de Tehdit Ediyor

Erdoğan’dan Net Mesaj: “İsrail’in Saldırıları Artık Türkiye’yi de Tehdit Ediyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İsrail’in Suriye ve Lübnan’a yönelik saldırılarının artık Türkiye’nin güvenliğini de doğrudan tehdit eden bir aşamaya ulaştığını vurguladı. Kıbrıs ve Doğu Akdeniz üzerinden Akdeniz’de bir “fitne ateşi” yakılmak istendiğine dikkat çeken Erdoğan, “Cevabımız çok net ve sert olur” uyarısında bulundu.

Ankara’da Kritik Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasının büyük bir bölümünü bölgesel gelişmelere ve İsrail’in genişleyen saldırganlığına ayıran Erdoğan, sınır ötesindeki tehlikenin Türkiye kapılarına dayandığı mesajını verdi.

“Güvenliğimiz Halep, Şam ve Beyrut’tan Başlar”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetimini “cinayet şebekesi” ve “fitne fabrikası” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki saldırıların ulaştığı boyutu şu sözlerle özetledi:

“Netanyahu ve cinayet şebekesinin Suriye ve Lübnan’a yönelik saldırıları, bu iki kardeş ülkeyi olduğu kadar artık Türkiye’yi de tehdit eder bir noktaya taşınmıştır. Şam ve Beyrut, İstanbul’un iki kardeş şehridir. Şunu bir defa herkesin bilmesini isterim: Türkiye’nin güvenliği sadece Hatay’dan değil; Halep’ten başlar, Şam’dan başlar, Beyrut’tan başlar.”

Siyonizm’in Taşeronlarına Sert Uyarı

Uluslararası toplumun İsrail’in kural tanımaz politikalarına sessiz kalmasını eleştiren Erdoğan, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs adası üzerinden yeni senaryoların devreye sokulmaya çalışıldığını aktardı. Bölgedeki bazı küçük yapıların İsrail’in arkasına sığındığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

  • Fitne Kayığına Binenler Var: İhtirasları cüsselerini aşan bazı yapılar, İsrail’in fitne kayığına binmiş, Siyonizm’in taşeronluğunu üstlenerek Doğu Akdeniz’de ham hayaller peşine düşmüştür.
  • Niyetlerini Biliyoruz: Sağda soldan Türkiye’yi hedef alan tehditler savuruyorlar. Biz sizin niyetinizi de amacınızı da neyin peşinde koştuğunuzu da çok iyi görüyoruz.

“Doğu Akdeniz’de Macera Peşinde Koşmasınlar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin egemenlik hakları ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliği konusunda taviz verilmeyeceğinin altını çizdi. Tehdit dilini kullanan odaklara seslenen Erdoğan, “Eğer Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin ve Kıbrıs Türkü’nün hak ve hukukuna kastedilirse cevabımız çok net olur, çok da sert olur. Kimse macera peşinde koşmasın” ifadelerini kullandı.

Kardeş Ülkelerde Emrivakiye İzin Yok

Konuşmasının son bölümünde bölgesel istikrara vurgu yapan Erdoğan, Suriye ve Lübnan’ın bağımsız birer devlet olduklarını hatırlattı. Türkiye’nin gönül coğrafyasında yer alan bu topraklarda hiçbir oldubittiye müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, kardeş halklara yönelik saldırılara karşı Ankara’nın dik duruşunu sürdüreceğini kararlılıkla ifade etti.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.