islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5847
EURO
35,0105
ALTIN
2.462,26
BIST
9.883,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ermenilerin Yüzlerce Kaybı var

Ermenilerin Yüzlerce Kaybı var
20 Kasım 2021 13:20
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Ermeni askerlerinin işgal ettiği Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde savunmasız hava gözetleme personeline yaptığı topçu ve füzeli saldırıda yaklaşık 10 Azerbaycan askeri şehit olmuştu. Azerbaycan’ın cevabı çok sert oldu. 8 Ermeni tank ve zırhlı aracı içindekileriyle beraber imha edildi, Ermenilerin 150 civarında asker kaybı var.

İşgalci terörist i ve 8 tank ve zırhlı aracı imha etti. 100’ün üzerinde Ermeni askerini de esir aldı, mevzilerini ele geçirdi. Ermenistan, Azerbaycan’a yönelik saldırılarını her fırsatta yenilerken, Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetlerinin de cevabı çok sert oluyor. Son saldırıda Azerbaycan TSK, 50 civarında Ermeni asker imha edildi.

Birkaç gün önce Ermenistan topraklarından Azerbaycan’a yönelik yapılan saldırı sırasında, Azerbaycan birliklerinin Ermenileree ait en az3 tank ve 5 adet ağır zırhlı muharebe aracını  imha etti. Azerbaycan vurucu güçlerinin Ermeni mevzilerinin dibine kadar gelerek karşı taarruz başlatması büyük şaşkınlığa sebep oldu.  Ermeni Zırhlı üssün mevzilerine kadar yanaşıp anti tank silahlarla bütün tank ve zırhlıları içindeki askerlerle birlikte imha eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin bu operasyon gücü hem Batılı devletleri, hem de Rusya’yı ürküttüğü öğrenildi.

Azerbaycan askerlerinin oldukça hassas olan Spike ATGM anti tank ve zırhlı araç silahını tam başarı ile kullanması da ayrıca dikkat çekici bulundu. mobil halde bu silahı kullanarak başarı elde etme oranı neredeyse imkansız gibi gösterilirken, Azerbaycan Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu başarısı da savaş gözlemcileri ve bölge ile ilgilenen sömürgeci ülkeler tarafından not edildiği belirtiliyor.

Azerbaycan’a ait sosyal medya hesabı, dün bu tanklardan bir tanesini imha eden operasyonu gösteren video yayımladı. Videoda, Azerbaycan Türk askeri hiç bir engelle karşılaşmadan Ermenilerin Rus yapımı son model T 72 tankını içindeki personelle birlikte imha ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.