islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3592
EURO
34,7068
ALTIN
2.390,95
BIST
10.158,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ERTUĞRUL ÖZKÖK İSLAM’DAN MI DEİZME GEÇMİŞ OLUR?

ERTUĞRUL ÖZKÖK İSLAM’DAN MI DEİZME GEÇMİŞ OLUR?
11 Nisan 2024 11:00
A+
A-

Ertuğrul Özkök, imanlısı  olmadığı  İslam’ın kapkara bir cahili ve de müfterisidir. Ama Hürriyet gazetesi yönetmenliğinden gelme bir şöhreti ve bilenen orta dereceli bir yazarlığı olduğu için İslam’ı öğretici açıklamamıza  vesile olması amacıyla bazı  yazılarından alıntılar yaparız.

06 Nisan 2024 tarihli odatv’de yayınlanan yazısından maddelendirdiğimiz bir bölüm şöyle:

{ ŞİMDİ SIKI DURUN 31 MART GÜNÜ VAFTİZ OLANLARIN 400”Ü KİMDİ

Şimdi sıkı durun…

a.) Geçen Pazar vaftiz olanların 400’ü Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçen ergin insanlardı. Müslümanlıktan Hristiyanlığa geçerek vaftiz olanların oranı yüzde 5’i buldu…

b.) Yani Fransa’da dinden kaçış devam ediyor…Fransızlar katoliklikten, bazı Müslümanlar da İslam’dan…Yani yeni Papa’nın müthiş insani açılımları bile katolikliği kurtaramıyor.}

AÇIKLAMALARIMIZ

a.) İslam’dan her hangi bir din veya felsefi sisteme geçiş yapmış olmak için önce mümin-müslüman olmak gerekir.

İslam bütün peygamberlerin ve kutsal kitapların ortak tebliğidir. Hz. Muhammed bu dinin son ve evrensel peygamberi ve onunla gönderilen Kur’ân da son ilahi kitabıdır.

Mümin-müslüman olabilmek için Kur’ân’ın bildirdiği iman esaslarına inanmak gerekir. Kişisel ve toplumsal yaşamı kuşatan kurallarını da kabul etmek ve yaşamak gerekir.  Örneğin Türkiye’de veya  Müslüman bir ailede doğmak ve Müslümanların kullandığı bir ismi almak mümin-müslüman olmak için yetmez. Bu sebeple ateist veya deist iken Hristiyanlığa geçiş  İşlam’dan geçmiş anlamına gelmez.

Mesela, Türkiye’de doğduğu ve Ertuğrul adını aldığı için Ertuğrul Özkök İslam’a göre mümin- müslüman olur mu ki deist olduğunu ilan ettiğinde  bu İslam’dan çıkış olsun. Milletimizi aldatmayalım.

b.) Bazı Hıristiyanlar, tahrif edildiği için bilimsel akılla ve insan doğasıyla çelişen Hıristiyanlıktan kaçmış olabilir. Ama  bilgili ve bilinçli müminlerin-müslümanların İslam’dan kaçtığı görüşü apaçık bir iftiradır.

Hak Dinin kaynağı Allah’tır. Yeni Papa Hristiyan akaidini değiştirebilir mi?   Örneğin eşcinsellerin nikâhını kilisede kıymak gibi piç açılımların Katoliklikten kaçışı önlemesi değil  hızlandırması doğaldır.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-   

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.