islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

ERZİNCAN’DA MADEN FACİASI

ERZİNCAN’DA MADEN FACİASI
14 Şubat 2024 11:39
A+
A-

Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold altın madeninde göçük meydana geldi. Siyanür ve sülfürik asit dağları çöktü.

İlk belirlemelere göre 9 işçinin toprak altında kaldığı öne sürüldü. Kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla çevre şehirlerden de AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan toprak kayması hakkında Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan bilgi aldı. Vali Aydoğdu, medya mensuplarına yaptığı açıklamada, doğru bilgilere ulaşmak için vatandaşların resmi açıklamalara güvenmelerini istedi. Aydoğdu’nun belirttiğine göre, öncelikleri toprak altında kalan insanlara ulaşarak onları güvenli bir şekilde kurtarmak. Vali, ekiplerin hem bölgedeki toprak kaymalarını incelediğini hem de ölçümler yaptığını ifade etti. Ayrıca Ankara’dan ek ekiplerin de yolda olduğunu bildirdi. İçişleri Bakanı’nın düzenli olarak güncel bilgiler aldığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da durum hakkında bilgilendirildiğini belirtti. Arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği, devletin gerekli her türlü müdahaleyi yapacağı ancak asıl odak noktasının toprak altındaki vatandaşlara ulaşmak olduğunu vurguladı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde yer alan bir maden ocağında büyük bir toprak kayması meydana geldi. Bunun üzerine Vali Aydoğdu, siyanür sızıntısı iddialarına yönelik, herhangi bir sızıntı söz konusu değil dedi. Bu tür bir durum olması halinde kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti. Ayrıca, Fırat Nehri’ne herhangi bir sızıntının olmadığını, meydana gelen olayın sadece toprak kayması olduğunu söyledi. Bölgedeki tüm ekiplerin gerekli kontrolleri yapacağını da ekledi.

Belediye Başkanı Bekir Aksun, ilk belirlemelere göre toprak altında kalan 9 kişi olduğunu belirtti. Ayrıca olay yerinde bulunanların ise 10-12 kişi olabileceğini ifade etti. Aksun, kayıpların artmaması ve kurtarma operasyonunun başarılı olmasını umduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, toprak kaymasının maden ocağında meydana geldiğini ve olayın, maden ocağından çıkarılan toprakların istiflenmesi sonucu oluşan bir kümelenmenin kayması ile gerçekleştiğini aktardı. Bakan Yerlikaya, 400 kişilik bir ekip ile arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bunun yanı sıra bölgede gerekli tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Madende vardiyalı olarak çalışan 667 kişi olduğu bilgisini de ayrıca paylaştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını ve 4 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu. Bakan Tunç, olayın tüm Erzincanlıları ve ülkeyi üzdüğünü ifade eti. Bununla beraber göçük altında kalan madencilerin sağ salim kurtarılmasını diledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, kurtarma çalışmalarının koordineli bir şekilde sürdüğünü ve olayla ilgili olarak iş müfettişleri ile SGK müfettişlerinin hızla görevlendirildiğini belirtti. Işıkhan, göçük altında kalan 9 işçiye ulaşma hedefiyle çalışmaların devam ettiğini ve süreci yakından takip ettiklerini aktardı. Bakan Işıkhan, tüm işçilerin sağ salim kurtarılmasını umduğunu ve Erzincan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.