Erzurum ve Artvin Birbirine Bağlandı: Tünel Yarın Açılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülerin zor anlar yaşadığı Pirinkayalar Geçidi’nde yapımı sona eren tünelin yarın açılacağını duyurdu. Özellikle kışın keskin ve dik virajları nedeniyle ağır tonajlı araç sürücülerine korku dolu anlar yaşatan tünelin hizmete girmesiyle, hem güvenli bir ulaşım gerçekleştirilecek hem de yakıt ve zaman tasarrufu olacsk. Sürücüleri rahatlatacak tünel, ulaşımda sağladığı kolaylıkla Doğu Anadolu’yu Erzurum-Artvin güzergahından Doğu Karadeniz’le, Türkiye’yi de Gürcistan üzerinden Kafkaslar’la birleştirecek.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’le birleştirecek Pirinkayalar Tüneli’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemi ile iştirak edeceği törenle yarın yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre tünel, zorlu kış şartlarında ulaşımın güvenli, hızlı ve kesintisiz olması için inşa edildi.

ERZURUM VE ARTVİN’İ BAĞLAYACAK

Erzurum ile Artvin’i birbirine bağlayacak Pirinkayalar Tüneli ile turizm ve ticaret merkezlerine ulaşım noktasında kolaylık sağlanacak. 2 bin 272 metre uzunluğunda, tek tüpten oluşan tünel projesinin toplam uzunluğu 1070 metrelik bağlantı yoluyla 3,34 kilometreye ulaşıyor.

Proje ile Erzurum ve Artvin’e ait havalimanları Artvin Limanı ile birleştirilerek, ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası haline gelecek. Ayrıca iç ve dış turizm sirkülasyonunun sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunulacak.

YILLIK 17,6 MİLYON LİRA TASARRUF YAPILACAK

Mevcut yolun 680 metre kısalacağı projeyle, yıllık toplam 17,6 milyon lira tasarruf yapılacak ve karbon salımı 230 ton azalmış olacak.

Pirinkayalar Tüneli’nin yapımında, yörenin sahip olduğu yüksek turizm potansiyeli ve tünel güzergahının 1. derecede doğal sit alanı içerisinde kalması sebebiyle yüksek hassasiyet gösterilirken, projede özel imalatlar bulunduruldu.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

43 dakika ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

1 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

2 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

3 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

5 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

6 saat ago