islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3847
EURO
35,0605
ALTIN
2.325,56
BIST
9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Erzurum ve Artvin Birbirine Bağlandı: Tünel Yarın Açılacak

Erzurum ve Artvin Birbirine Bağlandı: Tünel Yarın Açılacak
28 Aralık 2021 16:47
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Erzurum-Artvin kara yolunda sürücülerin zor anlar yaşadığı Pirinkayalar Geçidi’nde yapımı sona eren tünelin yarın açılacağını duyurdu. Özellikle kışın keskin ve dik virajları nedeniyle ağır tonajlı araç sürücülerine korku dolu anlar yaşatan tünelin hizmete girmesiyle, hem güvenli bir ulaşım gerçekleştirilecek hem de yakıt ve zaman tasarrufu olacsk. Sürücüleri rahatlatacak tünel, ulaşımda sağladığı kolaylıkla Doğu Anadolu’yu Erzurum-Artvin güzergahından Doğu Karadeniz’le, Türkiye’yi de Gürcistan üzerinden Kafkaslar’la birleştirecek.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’le birleştirecek Pirinkayalar Tüneli’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemi ile iştirak edeceği törenle yarın yapılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre tünel, zorlu kış şartlarında ulaşımın güvenli, hızlı ve kesintisiz olması için inşa edildi.

ERZURUM VE ARTVİN’İ BAĞLAYACAK

Erzurum ile Artvin’i birbirine bağlayacak Pirinkayalar Tüneli ile turizm ve ticaret merkezlerine ulaşım noktasında kolaylık sağlanacak. 2 bin 272 metre uzunluğunda, tek tüpten oluşan tünel projesinin toplam uzunluğu 1070 metrelik bağlantı yoluyla 3,34 kilometreye ulaşıyor.

Proje ile Erzurum ve Artvin’e ait havalimanları Artvin Limanı ile birleştirilerek, ulusal ve uluslararası bağlantıların parçası haline gelecek. Ayrıca iç ve dış turizm sirkülasyonunun sağlanmasıyla bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunulacak.

YILLIK 17,6 MİLYON LİRA TASARRUF YAPILACAK

Mevcut yolun 680 metre kısalacağı projeyle, yıllık toplam 17,6 milyon lira tasarruf yapılacak ve karbon salımı 230 ton azalmış olacak.

Pirinkayalar Tüneli’nin yapımında, yörenin sahip olduğu yüksek turizm potansiyeli ve tünel güzergahının 1. derecede doğal sit alanı içerisinde kalması sebebiyle yüksek hassasiyet gösterilirken, projede özel imalatlar bulunduruldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.