islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
ALTIN
2.302,47
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

EŞCİNSEL MÜSLÜMAN OLUR MU?

EŞCİNSEL MÜSLÜMAN OLUR MU?
5 Ağustos 2021 08:55
A+
A-

Soru:

Ben eşcinsel bir erkeğim ve hayat arkadaşım da bir İngiliz erkek. Aramızda anal ilişki yok ama oral ilişki var. Bu durumda ben Müslüman olamaz mıyım? İçimde Allah korkusu ve sevgisi bir arada. Bazan kendime zulmediyorum, içimden bir ses “sen Müslüman olamazsın” diyor ama diğer bir ses “Allah herkesi kaderiyle yaratmıştır ve O herkese merhametli ve eşit davranır, eğer kimseye bir zararın yoksa, kimseye kötülüğün yoksa neden eşcinsel bir Müslüman olarak namazını, orucunu ve diğer dini görevlerini yapmayacaksın ki” diyor…

Cevap

Mailinizi özetledim. Bir insan İslâm Dîni’nin îman esaslarına inanır ve bu arada eşcinselliğin haram olduğunu da kabul ederse o kişi Müslümandır. Her Müslüman gibi Allah katında değeri vardır. Üstelik anal ilişkiye girmeyen kişi tam olarak eşcinsel değildir.

Ne var ki bir erkekle oral ilişkiye girmek de büyük bir haramdır. Siz bu ilişkiniz sebebiyle günahkârsınız.

Eş cinsel olmak namaz kılmaya ve oruç tutmaya engel değildir. Üstelik eşcinsel eğilimleriniz değiştirilemez kaderiniz de değildir.

İnsanlara duyurmadığınız sürece eşcinsel eğilim göstermek ve cinsel partner edinmekle çevrenize zarar vermemiş olabilirsiniz. Ama Rabbinizin yasağını çiğnemekle öz canınıza zarar vermektesiniz. İçki, kumar ve zina türü diğer bütün haramlar gibi eşcinsellik de Allah’ın sevgisinden uzaklaştırır. Bu da çok büyük bir yoksulluk değil midir?

Siz Müslümansınız. Namaza devam ediniz. Namaz sizi eşcinsel eğilimlerden koruyacaktır. Allah kullarını denemeye uğratır. Siz de deneme içindesiniz. Yüreğinizde duyduğunuz sızıları dualarınızla birleştirerek kurtuluş hamlesi yapın. Hamlelerinizi yılmadan sürdürün. Allah, kendisine güzel kul olmak isteyenlere yardımını gönderir. Hepimiz günahkârız, Rabbimizin bağışlamasına  muhtacız.

Hüzünlendiğinizde sevgili kullardan olmam için bana da dua ediniz. Ben de size dua edeceğim.

Güzel haberlerinizi bekliyorum aziz kardeşim!

Yorumlar
  1. Ercan ince dedi ki:

    Günahı kimlikten ayrı tutarak kerihliğini, dindeki yerini anlatma gayretiniz için teşekkür ediyorum hocam. İnsanlara, nefislerini tahrik etmeden, üzerlerine bulaşan kirlerinden arınmalarına bu yaklaşımla destek olabiliriz. Aklıselime düşünüp değerlendirecektir inşallah. Allah razı olsun sizlerden.

  2. İrem bulut dedi ki:

    Bu cevabiniz oyle iyi geldi ki bana gerçekten çok teşekkür ederim. İnançlı biriyim fakat eşcinselim hep bu sorun kafamda dönüp dolaşıyordu acaba hala müslüman olarak mı yaşıyorum diye. İbadetlerime devam edeceğim allah sizden razi olsun