islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5516
EURO
34,9853
ALTIN
2.428,77
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

EŞCİNSELLİĞİN DOĞUŞTANLIK İDDİASI KÂFİRLİKTİR 8

EŞCİNSELLİĞİN DOĞUŞTANLIK İDDİASI KÂFİRLİKTİR 8
3 Ağustos 2018 08:59
A+
A-

AB’ye Girmek İstemek Eşcinselliğe Onay Vermektir

Sevgili kardeşlerim! Bir adam zina yapar haramdır, faiz alır verir haramdır, Eşcinsellik yapar haramdır. Haram işleyen günahkârdır ama yürekten tövbe eder aklanabilir. Ama eşcinsellerin yaptığı gibi “eşcinselliğim doğuştandır” denilirse hâşâ Allah’a cehalet ve zulüm isnat edilmiş olur. Bu da Kâfirliğin ta kendisidir. Allah beni böyle eşcinsel olarak yarattı demek gökleri çatlatacak bir iftiradır. Çünkü dinen ve ilmen insan erkek veya kadındır, üçüncü bir cins yoktur. Bütün erkekler ve kadınlarda organlar da kendi işlevlerini görür.

Allah kişiyi eşcinsel yaratacak sonra da ona “sakın ha eşcinsel olma” diyecek. Böyle bir cinayet Allah’a nasıl isnat edilir? Yaratılış değerlerini yitirmiş profesyonel eşcinseller bile savunamıyorlar eşcinselliği. İğrençlik savunulabilir mi? Yukarıda özetlemeye çalıştığımız sebeplere değil de doğuştanlığa sarılma Allah’a iftira olarak kapkara kâfirliktir.

Eşcinsellik ceyayı gerektirir suçtur ve günahtır

Eşcinsellik suçtur ve günahtır. Suçtur, dünyevî ceza gerektirir. Lezbiyenliğin cezası Nisa 15, erkekler arası eşcinselliğin cezası ise Nisa 16 ile şöylece örneklendirilmiştir:

{ “ Fahişe/Sevicilik yapan kadınlarınızın bu suçlarının ispatı için içinizden tanık olmuş dört şahit isteyin. Eğer şahitler bu suçu işlediklerine tanıklık ederlerse suçlu kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlara (tövbe veya evlilik gibi)bir çözüm yolu gösterinceye kadar onları evlerinde gözetim altında tutun.”

“İçinizde eşcinselliğe bulaşan iki erkeğin her ikisinin sözlü ve fiili olarak canlarını yakın ve eğer bu ikisi tövbe ederler ve kendilerini düzeltirler de eşcinsellikten yakalarını kurtarırlarsa üzerlerine gitmeyin. Allah tövbeleri kabul edicidir ve pek çok merhamet edendir.”} [1]

Ama eşcinselliği kökleştirmiş ve alenileştirmiş olanlar için asıl ceza Lut toplumu ile misallendirilmiştir. Gerçi Hazreti Lût Kavmi sadece eşcinsel olmaları sebebiyle helak edilmedi. Allah’ı ve âhireti inkâr ettikleri, topyekün eşcinselleştikleri ve iğrençliklerini alenî olarak işledikleri, insanların eşcinselliğe teşvik ettikleri ve de Hz. Lût’u ve inananları sürgünle tehdit ettikleri için cezaya uğradılar.

Peygamberimiz Döneminde Eşcinsellik

Aziz Peygamberimiz döneminde eşcinsellikle ilgili alenî bir suç işlenmediği için zinada olduğu gibi eşcinselliğin cezası fiilen örneklendirilemedi. Aziz Peygamberimize isnat edilen cezalandırma ile ilgili İslâm toplum yönetimi ve yargısını görevlendiren “Alenî olarak yapan ve yapılan eşcinselleri öldürünüz” ve “ Eşcinseller zinacıdırlar” gibi buyrukların ona aidiyeti ve anlamı üzerinde (subut ve delalet) birleşilemediği için İslâm bilginleri kınama ile ölüm arasında değişik cezalar önermişlerdir. (el-Terğib 3/286; M.Mesabîh Hn.3575) Ancak bunlar itiraz edilebilir, bağlayıcı niteliği olmayan ictihadlardır. Ama bize göre en büyük suç kategorisi yeryüzünde ifsad yani doğal hayatın akışını bozmaktır. Faiz gibi eşcinsellik de ifsad suçu olarak ve suçun türüne göre yermeden başlayan ve artan cezalar uygulanabilir. (Bakara 205:Maide 33)

Eşcinselleşen Dünyamız

Eşcinselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Amerika’sından, Norveç’inden, İngiltere’sine çoğu AB ülkesi tam 26 ülke… Eşcinsel evliliğini yasallaştırmıştır. Dünya Sağlık Örgütünü eşcinselliği meşrulaştırmak için eşcinselliği hastalık olmaktan çıkarmışlar. Amerikan psikoloji Derneği Apa da bunun doğuştan olduğunu, tedavi dahi gerektirmeyeceğini ilan etmiş. Bizde de LGBT ile artık aleniyete dökülmeye başlamıştır.

Sevgili kardeşlerim, eşcinsellik Kur’ân dili ile Habâis’dir, Fahişe’dir ve de Münker’dir. Bütün münkerler ile yani bütün İslâm ve ortak akıl dışı olanlarla mücadele de görevimizdir.

Al-i İmran Sûresi’nin 104 ayetinde Müslümanların sivil örgütler oluşturmaları emrediliyor. Bizde de zina ile eşcinsellikle mücadeleyi ön plana çıkaran sivil örgütler kurmaya başlamalıyız. Diyanet hutbeler ile uyarmalıdır. Milli Eğitim müfredatına zina ve eşcinsellik girmelidir. Bizlerde konferanslar ve televizyon programlarımızla, insanımızı, gençliğimizi uyarmalıyız. Anneler ve babalar da çocuklarını korumakla yükümlüdürler.

Eşcinsellerde Fıtrat veya İslâm kardeşlerimizdir

Sevgili kardeşlerim, çokça sorular aldığım için biliyorum. Eşcinsellikten kurtulmak isteyen insanlarımız var, bunu gözyaşları içinde dile getirenlerimiz var.

Olmaması gerekir ama Müslüman yalan söylemiyor mu, Müslüman zina yapmıyor mu, Müslümanlardan bazıları faizle bulaşmıyor mu, bazıları komşuluk haklarını çiğnemiyor mu? Müslüman eşcinsel de olabilir. Ne var ki Müslüman hatada ısrar etmemeli, tövbe edip kurtulmalıdır. Eşcinsel de olsa her Müslümanın bizim üzerimizde Müslüman kardeşliği hakkı var. Uyarılmalı ama teşhir edilmemeli. Horlanıp, dışlanmamalı, çaba gösterenlere yardımcı olunmalıdır. Bizim asıl kavgamız günahkârlarla değil günahlarla olmalıdır.

Özür diliyorum bir genel evde çalışan kadın sorusuyla canlı yayında beni ağlatmıştı. Günahlar içinde olanlar karanlıktadır, huzursuzdur, bunalımlıdır, yardıma ihtiyaçlıdır. Biz herkes için Rahmet unsuru olmalıyız.

Sevicilik /Lezbiyenlik

Hep erkekler arası eşcinselliğe değindik bir iki cümle ile kadınlar arası eşcinselliğe değinelim. Kadınlar arası eşcinsellik de İslâm’ın haram kıldığı bir işlemdir. Nisa suresinin 15. âyeti sevicilikle alakalıdır. Bu ayette şöyle buyuruluyor:

“ Fahişe/Sevicilik yapan kadınlarınızın bu suçlarının ispatı için içinizden tanık olmuş dört şahit isteyin. Eğer şahitler bu suçu işlediklerine tanıklık ederlerse suçlu kadınları ölüm alıp götürünceye veya Allah onlara (tövbe veya evlilik gibi)bir çözüm yolu gösterinceye kadar onları evlerinde gözetim altında tutun.”

Aziz Peygamberimiz de şöyle buyuruyor:

“Kadınlar arasındaki sevicilik zinadır; zina gibi haramdır.”

Erkekler arası eşcinsellikle ilgili açıklamalarımızı sevicilere teşmil edebilirsiniz.

Yüce Mevla’mızdan cümlemiz için helâllerle dolu ve haramlardan beri Cennet’le taçlanacak hayırlı ömürler niyaz ederim, Allah’a emanet olsun kardeşlerim.

Not. Son dört makale  Bilmemiz Gerekenler genel başlığı altında yaptığımız “Eş Cinselliği Doğuştanlıkla Nitelemek Kâfirliktir” başlıklı televizyon programının düzenlenerek yazıya dökülmüş şeklidir.

[1] Nisa 15,116

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar
  1. Nur dedi ki:

    Selamun Aleyküm hocam inşallah sorumu görebilirsiniz. Sorum şu sizin aksinize “eşcinsellik doğuştandır ve o kişinin imtihanıdır. Yani bir kişi eşcinsel olarak yaratılmış olabilir İslam dininde sadece ilişkiye girmesi yasaklanmıştır” diyen hocalar da vardır. Sizce onlara nasıl cevap verebiliriz yazınızda çok ufak değinmişsiniz daha fazla detaylandırabilir misiniz?