islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
ALTIN
2.433,52
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Esed İnsanlığa Karşı Suçlarla Devam Ediyor

Esed İnsanlığa Karşı Suçlarla Devam Ediyor

Mirat Haber Ajansı

Birleşmiş Milletler destekli müfettişler, Suriye hükümetinin ülkenin dokuz yıllık savaşı devam ederken tecavüz, işkence ve cinayet dahil olmak üzere insanlığa karşı suç işlemeye devam ettiğini söylediler. Ekip Salı günü, Türkiye destekli isyancı gruplardan oluşan bir koalisyonun olası savaş suçlarına da işaret etti ve Ankara’yı bunları önlemek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Suriye Soruşturma Komisyonu’nun 21. raporu, 538 ifadenin yanı sıra belgelere, uydu görüntülerine ve diğer kanıtlara dayanıyordu. Mart ayından bu yana büyük ölçüde İdlib bölgesinde isyancılar ile hükümet ve müttefikleri arasında ateşkesin yapıldığı bir dönemde 2020’nin ilk yarısını kapsıyor. BM Suriye Soruşturma Komisyonu, mezhepsel hoşgörüsüzlüklere dayalı olarak tüm taraflarca sivillere yönelik suikast ve tecavüzlerin artmakta olduğunu söyledi. Komisyon, koronavirüs salgını, para birimi ve ekonomik kriz ve yeni ABD yaptırımlarının sertliği nedeniyle Suriye’nin nasıl yeni gerginliklerle karşı karşıya olduğunu kaydetti. Panelde, insani yardım teslimatlarında gecikmelere neden olan yaptırımların hafifletilmesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca ülkelerden, bakımsız kamplarda tutulan binlerce DAEŞ savaşçılarının, özellikle de eşlerinin ve küçük çocuklarının geri almalarını istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.