islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ESKİ BİR REKTÖRÜN FERYADI

ESKİ BİR REKTÖRÜN FERYADI
24 Eylül 2023 10:30
A+
A-

Suriyeli kardeşlerimizin hikayelerini o kadar çok dinliyoruz ki büyük sıkıntılar yaşıyorlar.

SURİYELİLERE ZULÜM

Onların sanayiden çekilmeleri halinde sanayinin çekeceğini söyleyen ve yarın işçi bulamayacaklarını ifade eden iş adamlarımıza sorsunlar, gönüllü olarak gitmek isteyenlere bir şey denemez ama zorla gönderilecek olanlar hiç de gitmeye razı değiller. Ben sorduğum zaman gitmiyoruz gitmek istemiyoruz artık burası bizim ülkemizdir biz türkiyeliyiz diyorlar, özellikle bunların bir kısmı Suriye Vatandaşı olan Türkmen kardeşlerimizdir, bunları nereye gönderiyorsunuz ne hakkınız var?

Ama büyükşehirlerde cadı avına çıkılmış gibi önüne gelene kimlik sorup Suriye vatandaşlarını böyle sıkıştırıp duruyorlar, bu bir zulümdür.

İnanın bunların Reis’e anlatılması gerekir diyorsunuz ama herhalde en azından biraz haberi olması gerekir, ama kendisinden bazı bilgiler ve evraklar saklanıyor mu ben buna %100 inanıyorum.

Son seçimden sonra yapılan yüzlerce üst düzey bürokrat ve rektör tayinleri oldu. Mahkemesi devam eden ve üniversitede yaptığı tahribatlardan dolayı mahkemeye verilen hakkında Danıştay kararı bulunan birisinin evrakının külliyeye ulaştırdığımız halde maalesef bu evrak cumhurbaşkanından saklanmıştır, eğer bu evrak cumhurbaşkanım eline geçmiş olsaydı o tayini yapmayacaktı, fakat kesinlikle yalnız bu konuda değil bir çok konuda cumhurbaşkanımızın etrafında kirli bir duvar örülmüş ve bu duvarın içinde yaşayan böcekler Cumhurbaşkanını yıpratmaya çalışıyor, ondan evrak saklıyorlar bilgi saklıyorlar, haber saklıyorlar, bunun aksi bir durum varsa bana söyleyin ben de bu bildiklerimden vazgeçeyim.

Yazık oluyor 100 yılda bir böyle bir adam yetişmez.

EMİR, İYİ VE KÖTÜ VEZİRLER

Ama hepimiz biliyoruz ki emiri emir yapan etrafındaki iyi vezirlerdir.

Emiri perişan ve rezil eden ise yine etrafındaki kötü vezirlerdir.

Reis’in etrafında hiç de iyi olmayan bürokratlar var

Doğru bilgi vermiyorlar, ülkenin yararını çıkarını düşünmüyorlar, kendi menfaatlerini

yönetim kurularından alacakları ekstra maaşları düşünerek Reis’e çok yanlış bilgiler veriliyor.

YAĞMALAMA

Eski milletvekillerinin hepsinin nerelerde yönetim kurulu üyelikleri var, ayrıca eski milletvekilleri sürekli olarak rektör yapılıyor.

Çok yazık oluyor adam hem milletvekili maaşı alıyor, hem Üniversite’den maaş alıyor, ayrıca döner sermayeden de iki kat maaş alıyor böylece 50 şer binden en azından bir rektörün eline, eski bir milletvekili rektörün eline ayda 200.000 TL para geçiyor  bu bilgilerim sağlamdır.

Gerçi ben döner sermayesi olmayan bir üniversitede rektörlük yaptım, tek bir maaş aldığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ama bugün üniversitelerimizin yüzde doksanında döner sermaye vardır.

Hem milletvekili maaşı, hem üniversite maaşı, hem döner sermaye maaşı, ayrıca bazıları da yönetim kurulu üyeliklerine getiriliyor. Bu da ayrı bir beşinci maaş demektir. Üç dönem milletvekiliği ve yine 2-3 dönem belediye reisliği yapanlar yeni yönetim kurullarına getiriliyor ve onlar da ekstra maaşlar almaktadırlar, bunlar imtiyazlı kimseler olarak kabul edilip ülkede asgari ücretle geçinen insanlar düşünülmeden bunlara yüzbinlerle maaş verilmesi doğru değildir.

Yazık bu ülkeye yazık bir hareket böyle yıpratırlarsa kesinlikle o hareket yavaş yavaş gerilemeye ve çökmeye başlar

Bu yazıyı okuyanlardan Allah razı olsun.

A.A.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.