islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4238
EURO
34,5760
ALTIN
2.383,83
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olursa

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olursa
3 Ocak 2024 10:00
A+
A-

İnsanlık, tarihi süreçte aklı dumura uğratacak kara günler yaşadı. Yaşadığı kara günlerin hepsi de, hemcinsinden kaynaklandı. Batının merhametsiz ve vicdansız söylemlerinden biri olan, “insan insanın kurdudur” sözü, insanlık tarihinin son iki yüz yılında, layıkıyla işlev gördü. Zira artık dünyaya eşkıya hükümdar olmuştu. İşgal, gasp, sömürü, soykırım, katliamlar, neredeyse insanlığın yazgısı haline geldi. İnsan insanın kurdu olunca, herkesin herkesle bir savaşı başladı. Dünyaya hükümdar olan eşkıyalar böyle istiyordu. Geleneksel devlet ve toplum yapısında Tanrı – Allah ile kurulan bağlar, eşkıyanın dünyaya hükümdar olmasıyla koparıldı. Nefsini ilah edinen insana bağlandı. Artık bütün insanlar, seçilmiş başka insanların kulu kölesi olmaya başladı.

Bırakalım beş yüz yıl, bin yıl öncesini, yaşı elli ve üzerine olanların bile kısa zamanda gördükleri, dünyaya eşkıyanın hükümdar olmasının ne demek olduğunu fazlasıyla anlamalarına yetti. Görülen manzara, tam bir “insan insanın kurdudur” lafını, hakkıyla tarif ediyor. Eşkıyanın girdiği her yer, her anlamda maddi manevi büyük bir talana sahne oluyor.

Ve eşkıyalık yine sürüp gidiyor.

Şair Nefi’nin bir sözü var hepimizin bildiği. Nefi, “Eşkıya bindi bire indi, hepsinin hakkından gelen, hepsinden daha zalim şimdi” diyor. Nefi’nin bu lafı, günümüze ne kadar uygun mahiyete sahip. Bütün eşkıyaları bertaraf eden ABD eşkıyası, hepsinden daha zalim şimdi. Öyle zalim öyle cani bir eşkıya ki, bütün dünyayı yok sayıyor, aşağılıyor, bütün insanlığa zulmediyor, istediği yeri işgal ediyor, çocuk kadın, yaşlı genç demden katledebiliyor.

Dünyada iki yüzün üzerine devlet, bu eşkıyanın karşısında esas duruşa geçiyor. Ve büyük eşkıyanın boyunduruğu altında olan bu devletler, kendilerini “Bağımsız” olarak tanımlıyor. Eşkıya dünyaya hükümdar olursa, dünya yaşanmaz bir hal alıyor. Dünyanın gözleri önünde, bir ay içinde on bin çocuk katlediliyor, binlerce masum öldürülüyor, yüz elli (bağımsız) devlet barış olsun diyor, en büyük eşkıya izin vermiyor. Katliama devam diyor. Bütün dünya, toplandıkları mekândan sessizce dağılıyor. Eşkıya dünyaya hükümdar olursa, insan insanın kurdu olarak, herkes herkesle savaşır. Yeryüzü fitne fesat, kan ve gözyaşıyla dolar. Nitekim öyle de oldu. Ahir zamanda Amerikan eşkıyası dünyaya hükümdar oldu. Diğer memleketler bir tarafa, halkı Müslüman olan devletlerin iktidarları da, büyük eşkıya ile her türlü işbirliği yaparak, iktidarlarının devamını sağlamaya çalışıyorlar. Sanki ölmeyecek, bin yıl yaşayacaklar.

Dünyaya hükümdar olan eşkıya,– ne yazık ki – bütün dünyanın rızasıyla Gazze’de, Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta ve daha bilmediğimiz birçok coğrafyada, hiçbir gizleme ihtiyacı duymadan, alenen hem de küstahça ve tehdit ederek, katliama devam ediyor. Halkı Müslüman olan devletlerin devlet ricali de, bu merhametsiz vicdansız eşkıyadan merhamet ve hoşgörü dileniyor. Oysa eşkıyanın eşkıyalığı, korku duvarını aşıp, ölümü öldürenlerin karşısında ne anlam ifade edebilir ki? Lakin dünyaya bağlananlar, iktidarlarının varlığını eşkıyaya borçlu olanlar, elbette eşkıyanın zulmüne ses çıkaramazlar. Zira dünyaya hükümdar olan eşkıya kendilerini, “Koltuklarınızı kaybetmek istemiyorsanız sesinizi çıkarmayın” diyerek tehdit etmiştir. Amerikan eşkıyası! Bu dünya ne Firavunlar, ne eşkıyalar gördü. Senin de akşamın olacak elbet.

Yakup DÖĞER

YAZARIN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

MİRATHABER.COM – YOUTUBE