islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5813
EURO
34,7803
ALTIN
2.507,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Etiyopya tarafından alınan Tigray başkenti Mekelle hastaneleri tıka basa dolu

Etiyopya tarafından alınan Tigray başkenti Mekelle hastaneleri tıka basa dolu

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası yardım grupları, Etiyopya’nın başkenti Tigray bölgesinin başkenti Mekelle’deki hastaneler ve sağlık tesislerinin, tıbbi malzemelerin tehlikeli derecede azalması nedeniyle haftalarca süren bir çatışmada yaralanan insanlara yardım etmek için mücadele ediyor. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC), Etiyopya’nın Tigray Halk Kurtuluş Cephesi’ne (TPLF) karşı yürüttüğü operasyonda zafer ilan etmesinden bir gün sonra, Pazar günü kuzeydeki Mekelle kentinden gelen nadir bir raporda, hastaların %80’inin Ayder Sevk Hastanesinde travma yaraları olduğunu bildirdi.Etiyopya başbakanı Abiy Ahmed kuzeydeki Tigray bölgesine karşı yürüttüğü savaşta bu haftasonu bölge başkenti Mekelle’yi yeniden denetim altına aldıklarını bildirmişti. ICRC, Tigray bölgesinin neredeyse bir aydır dışarıdan yardım almalarının kesilmesi sonucunda yiyeceklerin de azaldığı konusunda uyardı. Grup, Eritre sınırına yakın mülteci kamplarından Mekelle’ye 1000 Eritreli mültecinin yiyecek ve diğer yardımlar için geldiğini söyledi.

Etiyopya federal birlikleri ile Tigray’ı yöneten TPLF’ye sadık güçler arasındaki çatışma, Etiyopya’yı ve daha geniş Afrika Boynuzu bölgesini istikrarsızlaştırmakla tehdit etti. 4 Kasım’da çatışmalar başladığından bu yana binlerce insanın öldürüldüğüne ve yaklaşık 44.000 kişinin komşu Sudan’a kaçtığına inanılıyor. Birleşmiş Milletler Tigray’e erişemedi ve yardım sağlayamıyor. Ulaşım ve diğer bağlantılar yeniden kurulduğunda ortaya çıkabilecek vahşete dair korkular artıyor. Hükümet, TPLF’ye Çarşamba günü teslim olması veya şehre bir saldırı ile karşı karşıya gelmesi için süresi dolan bir ültimatom vermişti ve bunun ardından çok sert bir saldırıyla kentin kontrolünü ayrılıkçı gerillalardan ele geçirmişti. Ancak çatışmadan sivil halkın ağır etkilendiği bildirilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.