Gündem

Etiyopya:Tigraylar Amhara Bölgesinde Yüzü Aşkın Sivili Katletti

Etiyopya’nın kuzeyinde Tigray bölgesinde savaş devam ederken her iki taraf da birçok insan hakları ihlali ile suçlanıyor.Etiyopya merkezi yönetimi güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 100’ü aşkın sivilin öldürüldüğüne dair raporların basına yansımasının ardından, bu kez de Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (THKC) güçleri Amhara bölgesinde çok sayıda sivili katletmekle suçlanıyor. Amhara bölgesinde THKC tarafından üsolarak kullanılan noktalarda yüzlerce sivilin gömüldüğü toplu mezarlar ortaya çıkarıldı. THKC’nin kendisine karşı Addis Ababa yönetimi ile iş birliği yapmakla suçladığı Amhara gençleri özellikle Hedef alarak katlettiği ifade edildi. Öldürülen kişilerin herhangi bir grupla bağlantısı olmadığı, silah taşımadığı ve çoğunluğunun bölgede yaşayan Amhara asıllı çiftçiler olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar bölgede yaşanan katliamları doğrularken, Tigray bölgesinde de merkezi yönetim güçlerinin, Amhara milislerin ve Eritre ordu güçlerinin Tigray sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdiği iddiaları, yine bölge kaynaklarınca doğrulanıyor.

TİGRAY BÖLGESİ

Son birkaç yıldır ekonomisi büyüyen ve demokratik bir siyasi sistemi hayata geçirme yolunda adımlar atan Etiyopya olumlu haberlerle dünya gündemine girmişti. Bu, onlarca yıl dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Etiyopya için çok önemli bir değişiklikti. Fakat şu anda kuzeydeki Tigray bölgesinde askeri çatışmalar ve insanı bir kriz durumu yaşanıyor ve bu durum Etiyopya’nın dışında, komşularını da ciddi şekilde etkileyebilir.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

11 dakika ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

55 dakika ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

2 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

3 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

4 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

5 saat ago