islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
ALTIN
2.457,47
BIST
9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Etiyopya:Tigraylar Amhara Bölgesinde Yüzü Aşkın Sivili Katletti

Etiyopya:Tigraylar Amhara Bölgesinde Yüzü Aşkın Sivili Katletti
27 Ocak 2022 13:13
A+
A-

Etiyopya’nın kuzeyinde Tigray bölgesinde savaş devam ederken her iki taraf da birçok insan hakları ihlali ile suçlanıyor.Etiyopya merkezi yönetimi güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 100’ü aşkın sivilin öldürüldüğüne dair raporların basına yansımasının ardından, bu kez de Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (THKC) güçleri Amhara bölgesinde çok sayıda sivili katletmekle suçlanıyor. Amhara bölgesinde THKC tarafından üsolarak kullanılan noktalarda yüzlerce sivilin gömüldüğü toplu mezarlar ortaya çıkarıldı. THKC’nin kendisine karşı Addis Ababa yönetimi ile iş birliği yapmakla suçladığı Amhara gençleri özellikle Hedef alarak katlettiği ifade edildi. Öldürülen kişilerin herhangi bir grupla bağlantısı olmadığı, silah taşımadığı ve çoğunluğunun bölgede yaşayan Amhara asıllı çiftçiler olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklar bölgede yaşanan katliamları doğrularken, Tigray bölgesinde de merkezi yönetim güçlerinin, Amhara milislerin ve Eritre ordu güçlerinin Tigray sivillere yönelik katliamlar gerçekleştirdiği iddiaları, yine bölge kaynaklarınca doğrulanıyor.

TİGRAY BÖLGESİ

Son birkaç yıldır ekonomisi büyüyen ve demokratik bir siyasi sistemi hayata geçirme yolunda adımlar atan Etiyopya olumlu haberlerle dünya gündemine girmişti. Bu, onlarca yıl dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Etiyopya için çok önemli bir değişiklikti. Fakat şu anda kuzeydeki Tigray bölgesinde askeri çatışmalar ve insanı bir kriz durumu yaşanıyor ve bu durum Etiyopya’nın dışında, komşularını da ciddi şekilde etkileyebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.