Gündem

EVİMİZDE DE ÖRTÜNMELİ MİYİZ?

EVİMİZDE DE ÖRTÜNMELİ MİYİZ?

Mirat Haber. com gibi Fetva İste sitemiz de Vakfımız ARDEV’in malıdır. Zaman zaman basit gibi görülen fakat ilgimizi de çeken sorular aldığımız da oluyor. Onlardan biri de şöyle:

EVİMİZDE GİYİNME VEYA ÖRTÜNME NASIL OLMALIDIR?

Selamün aleyküm hocam. Ev içerisinde namahrem/yabancı bir  kimsenin bulunmadığı bir ortamda örtünmenin hükmü nedir? Baş açık olduğumuz zaman melekler bulunduğumuz ortama girmez deniyor, doğru mudur Teşekkür ederim.

Bismillah…

Bizler Müslüman kadınlar ve kızlar olarak bekar veya dul olmamız halinde kendileriyle evlenebileceğimiz erkeklere karşı örtünerek korunmakla yükümlüyüz. Yüz ve dirseklere kadar eller dışında bütün vücudumuzu örtmekle vazifeliyiz.

Kadınlar ve yetişkin  kızlar olarak  bizlere refakat eden ve bütün iradeli sözlerimiz, davranışlarımız ve işlerimizi  kayıt edip görüntüye alan meleklere karşı örtünmekle yükümlü değiliz.

Evinizde dilediğiniz şekilde giyinebilirsiniz.

MELEKLERE KARŞI HAYALI OLMAK

Ancak Peygamberimizin emri gereği bizlere refakat eden meleklere karşı hayalı olmalıyız yani utanmalıyız. Bunun anlamı da evimizde ön veya arka organlarımız açıkta çıplak olarak dolaşmamalıyız.

Melekler baş açık olduğumuz zaman değil, -yalnız da olsak- ön veya arkamız açıkta çıplak olduğu zaman yanımıza girmezler. Girdiyseler de çıkarlar.

NEFSİMİZİN DE ÜZERİMİZDE HAKKI VARDIR

Biz İslami duyarlılıklarımızı korumalı, fakat dinimizin bizlere yüklemediği görevleri üstlenerek hayatımızı da zorlaştırmamalıyız. Çünkü Peygamberimizin açıklamasına göre öz canımızın da üzerimizde hakkı vardır.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Recent Posts

  • Gündem

İrlanda’da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor

İrlanda'da Üniversite Öğrencilerinin Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor Dublin College Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Gösterileri Sürüyor…

7 saat ago
  • Gündem

Başkan Biden’dan UCM Savcısına Eleştiri: “Bu Savcı”

Başkan Biden'dan UCM Savcısına Eleştiri: "Bu Savcı" Biden'ın Açıklamaları ve Tepkiler ABD Başkanı Joe Biden,…

7 saat ago
  • Gündem

TARİKATLAR DA DENETİMİ GEREKTİREN SİVİL ÖRGÜTLERDİR

Bilinen tarihçilerimizden Erhan Afyoncu’nun Sabah gazetesinde yayınladığı 19 Mayıs 2024 tarihli ve “Osmanlı’nın tarikatlarla ilgili…

8 saat ago
  • Gündem

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz’de Cenaze Töreni Düzenlendi

İran Cumhurbaşkanı Reisi İçin Tebriz'de Görkemli Cenaze Töreni Düzenlendi Tebriz'deki Yas ve Anma Töreni Tebriz…

9 saat ago
  • Gündem

VAHDETTİN VATAN SEVER BİR KAHRAMANDI (III)

Bazen düşünüyorum da dünyada bizden başka kendi tarihine düşman başka bir millet var mıdır acaba?…

10 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan UCM’nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli

Hamas'tan UCM'nin Kararına Tepki: Derhal İptal Edilmeli Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrailli…

11 saat ago