islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3996
EURO
34,5594
ALTIN
2.380,76
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

EVİMİZDE DE ÖRTÜNMELİ MİYİZ?

EVİMİZDE DE ÖRTÜNMELİ MİYİZ?
18 Nisan 2024 09:26
A+
A-

EVİMİZDE DE ÖRTÜNMELİ MİYİZ?

Mirat Haber. com gibi Fetva İste sitemiz de Vakfımız ARDEV’in malıdır. Zaman zaman basit gibi görülen fakat ilgimizi de çeken sorular aldığımız da oluyor. Onlardan biri de şöyle:

EVİMİZDE GİYİNME VEYA ÖRTÜNME NASIL OLMALIDIR?

Selamün aleyküm hocam. Ev içerisinde namahrem/yabancı bir  kimsenin bulunmadığı bir ortamda örtünmenin hükmü nedir? Baş açık olduğumuz zaman melekler bulunduğumuz ortama girmez deniyor, doğru mudur Teşekkür ederim.

Bismillah…

Bizler Müslüman kadınlar ve kızlar olarak bekar veya dul olmamız halinde kendileriyle evlenebileceğimiz erkeklere karşı örtünerek korunmakla yükümlüyüz. Yüz ve dirseklere kadar eller dışında bütün vücudumuzu örtmekle vazifeliyiz.

Kadınlar ve yetişkin  kızlar olarak  bizlere refakat eden ve bütün iradeli sözlerimiz, davranışlarımız ve işlerimizi  kayıt edip görüntüye alan meleklere karşı örtünmekle yükümlü değiliz.

Evinizde dilediğiniz şekilde giyinebilirsiniz.

MELEKLERE KARŞI HAYALI OLMAK

Ancak Peygamberimizin emri gereği bizlere refakat eden meleklere karşı hayalı olmalıyız yani utanmalıyız. Bunun anlamı da evimizde ön veya arka organlarımız açıkta çıplak olarak dolaşmamalıyız.

Melekler baş açık olduğumuz zaman değil, -yalnız da olsak- ön veya arkamız açıkta çıplak olduğu zaman yanımıza girmezler. Girdiyseler de çıkarlar.

NEFSİMİZİN DE ÜZERİMİZDE HAKKI VARDIR

Biz İslami duyarlılıklarımızı korumalı, fakat dinimizin bizlere yüklemediği görevleri üstlenerek hayatımızı da zorlaştırmamalıyız. Çünkü Peygamberimizin açıklamasına göre öz canımızın da üzerimizde hakkı vardır.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.