islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5217
EURO
34,9766
ALTIN
2.439,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

EY FATİH ALTAYLI! YAZIKLAR OLSUN SANA…

EY FATİH ALTAYLI! YAZIKLAR OLSUN SANA…
6 Ocak 2023 10:37
A+
A-

Eda Taşpınar gibi, kendi vücudunu sergilemekten başka hiçbir hüneri ve de meziyeti olmayan bir kadının otel mescidinde açık pozlar vererek fotoğraf çektirmesi, akabinde de gelen tepkiler neticesinde sosyal medya sayfasından fotoğrafı silmesi ama özür dilememesi gündeme oturmuş, Mirat haber olarak biz de bunu haber yapmıştık.

Kamuoyundan ve Müslümanlardan özür dilemesi gerektiğinin altını çizdiğimiz haberimizde, hangi din olursa olsun saygı duyulması gerektiğini dini ritüellerin alaya alınmasının akıl ve izan ile bağdaşmayacağını ve yapılmaması gerektiğini de üstüne basa basa söylemiştik.

Evet, tekrar ifade edelim Eda Taşpınar hata yapmıştır ve tüm Müslümanlardan özür dilemesi gerekir. Özür dilemek büyük bir erdemdir!

Gazeteci Fatih Altaylı, Ali Babacan’ı konuk aldığı programında Eda Taşpınar’a sahip çıktı. Bu manken hakkında soruşturma başlatılmasını ise Diyanet’e yüklemeye çalışması Fatih Altaylı’nın tam bir akıl tutulması yaşadığının en bariz örneği olarak gösterildi.

Önü ve arkası düşünülmeden böyle bir yanlış yapıldıysa, çıkıp özür dilenmesi gerekirken Altaylı gibi insanların çıkarak Eda Taşpınara’a sahip çıkmaya çalışmaları dini konularda hassasiyet sahibi olan insanları üzmekle kalmamış, toplum fertleri arasında kin ve düşmanlığa sebebiyet verecek bir konuma evrilmiştir. Tekrar edelim din ve dini değerleri alaya almak Türk ceza kanununa göre de suçtur.

Gerek fotoğrafın otel mescidinde çekilmesi, gerek bu terbiyesizlikten sonra özür dilenmemesi, gerekse bilinçli bir şekilde “hem suçlu hem güçlü” profili oluşturulması kimseye yarar getirmez ama toplumun geneline zarar getirir.

Kamuoyu Fatih Altaylı’yı bu tür olaylarda din ve İslam karşıtı çıkışlarıyla  tanıyor. Kendisinin din ve dini inanışlarını sorgulamak gibi bir derdimiz yok. Ancak İslami motif taşıyan her şeye de reaksiyon göstermek, Fatih Altaylı’nın jakoben laiklik kafaya sahip olduğunu gösteriyor.

Mirat Haber olarak bizler, başta Fatih Altaylı olmak üzere onun gibi düşünenlere ayet ile cevap vermek istiyoruz. İnanıp inanmamak onlara kalmış.

“Allah size kitapta şunu da bildirmiştir: “Allah’ın âyetlerinin inkâr ve onlarla alay edildiğini işittiğiniz zaman, bunu yapanlar başka bir konuya geçmedikçe onların yanında oturmayın. “Böyle yaparsanız siz de onlar gibi olursunuz. Şüphe yok ki Allah münâfıkları da, kâfirleri de cehennemde bir araya getirecektir.” (Nisa Suresi 140)

Şaban DOĞAN

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Samet orhan dedi ki:

    Ama belki fatih altaylı şu düşünceye sahiptir;peki müslümanların inancı yanlışsa cahilik ediyolarsa..