islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4997
EURO
34,9321
ALTIN
2.433,52
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Facebook ve Twitter Trump’ı Sansürledi

Facebook ve Twitter Trump’ı Sansürledi

Mirat Haber Ajansı

Facebook ve Twitter, koronavirüs bilgilerine karşı kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle dün ABD Başkanı Donald Trump’ın gönderilerine karşı harekete geçti. Pazartesi günü Trump, koronavirüs enfeksiyonu nedeniyle tedavi gördüğü hastanede üç gece kaldıktan sonra Beyaz Saray’a dönerken Amerikalılara COVID-19’dan korkmamalarını söyledi. COVID-19’un “grip gibi” geçtiğini söyleyen Trump, sosyal medya şirketlerinin Twitter’daki eylemlerine yanıt vererek, çevrimiçi platformları üçüncü taraf içeriğinden kaynaklanabilecek yasal işlemlerden koruyan İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. Bölümünün yürürlükten kaldırılması çağrısında bulundu. Trump daha önce Mayıs ayında Facebook ve Twitter’a, sosyal medya şirketlerinin gönderilerini doğruladıktan sonra 230. maddeyi sorgulayan bir kararnameyle meydan okumuştu.

Facebook gönderiyi kaldırdı, ancak bu olmadan önce 26.000 kez paylaşıldı. Politikacıları üçüncü taraf doğruluk kontrol programından muaf tutan dünyanın en büyük sosyal medya şirketi, daha önce başkanın gönderilerine karşı nadiren önlem almaktaydı. Twitter Salı günü Trump’tan benzer bir tweet’te retweetleri devre dışı bıraktı. Ayrıca, tweet’in COVID-19 ile ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlı bilgileri yayma konusundaki platform kurallarını ihlal ettiğini belirten bir uyarı etiketi de ekledi. Ancak, erişilebilir kalmasının kamu yararına olabileceğini de belirtti. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin tahminlerine göre, 2019-2020 grip sezonu boyunca, grip Amerika Birleşik Devletleri’nde 22.000 ölümle ilişkilendirildi. ABD’de bu yılın başında ilk koronavirüs vakasının kaydedilmesinden bu yana, ülkede 210.000’den fazla insan hayatını kaybetti. Bu dünyanın en yüksek Korona ölüm sayısı.

ETİKETLER: Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.