islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Facebook’tan Korona’da bitki kökü teşvik eden Kırgız devlet başkanına sansür

Facebook, Kırgız Devlet Başkanı Sadyr Japarov’un COVID-19 tedavisi için zehirli bir kökü destekleyen tartışmalı gönderisini yanlış bilgi olarak nitelendirerek kaldırdı.

Facebook’tan Korona’da bitki kökü teşvik eden  Kırgız devlet başkanına sansür

Facebook, Kırgız Devlet Başkanı Sadyr Japarov’un COVID-19 tedavisi için zehirli bir kökü destekleyen tartışmalı gönderisini yanlış bilgi olarak nitelendirerek kaldırdı.

Mirat Haber Ajansı

Facebook, Kırgız Devlet Başkanı Sadyr Japarov’un COVID-19 tedavisi için zehirli bir kökü destekleyen tartışmalı gönderisini yanlış bilgi olarak nitelendirerek kaldırdı. Japarov’un, ülkesinin COVID-19’u tedavi etmek için etkili bir yöntem bulduğunu duyurduğu söz konusu gönderisi, 15 Nisan’da Facebook’ta yayınlandı. Gönderi Aconite kökü, çözeltisini soğukken içmenin ölümle sonuçlanabileceğini konusunda uyarıyordu ancak gönderi daha sonra Facebook’tan silindi.

Bir Facebook sözcüsü 19 Nisan’da şirketin Japarov’un gönderisini kaldırdığını bildirdi. Seçilmiş yetkililer de dahil olmak üzere kimsenin yakın fiziksel zarara yol açabilecek yanlış bilgileri paylaşmasına veya COVID-19’u nasıl tedavi edeceği veya önleyeceği konusunda yanlış iddialar yaymasına izin vermedikleri için gönderiyi kaldırdıklarını söylediler. 16 Nisan’da Sağlık Bakanı Alymkadyr Beishenaliev düzenlediği basın toplantısında, 300 korona virüs bulaşmış hastaya akonit kökü özleri ile bir çözüm verildiğini duyurdu. Gazetecilerin önünde zehirli kök özü içeren bir bardaktan da yudumladı ve çözümün kişinin sağlığı için tehlikeli olmadığını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün Orta Asya ülkesindeki misyonu, korona virüs enfeksiyonu dahil herhangi bir hastalığın tedavisi için aconite kökünün güvenli olduğuna dair hiçbir kanıt olmadığını söyleyerek fikri sert bir şekilde eleştirdi. Bazı doktorlar, COVID-19’u tedavi etmek için kök kullanımının Kırgızistan’ın kamu güvenliği yasasını ihlal ettiğini açıkladı. Aconite kökü, Çin’in kuzeybatı Xinjiang bölgesinde, Kırgızistan ve Kazakistan’ın bazı bölgelerinde bulunur. Bazı insanlar bitkinin çorbalarında ve yemeklerinde kökü kullanır, sağlık yararlarına inanır. Ancak aconite kökleri, aconitine, bir kardiyotoksin ve nörotoksin içerir. Akonit kökü tüketmek hastalığa ve hatta ölüme neden olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.