FAİZLER VE TRANSFER ÜCRETLERİNİ KİM ÖDEYECEK? DÜŞÜNEN VAR MI?

Karar gazetesi malum. İktidar karşıtı. Bunun anlamı her yazdığı yanlıştır demek değil. Muhaliftir deyip geçiştirmemek lazım. Bazı yazıların olsun üstünde düşünmek gerekir. Çünkü dersler alınabilir.

Karar yazarı İbrahim Kahveci’nin ” Türkiye’nin gerileyen zeka sorunu” başlıklı köşe yazısının bir bölümü de ders alınabilecek türden ve şöyle:

Ülkede toplam zeka gerilemesine bir kaç örnek vermek isterim.

Mesela AK Parti her bir zıt kutbun iki tarafında da yer alıp seçim kazanabiliyor. Düşük faizi savunarak seçim alıyor ama yüksek faizle de seçim kazanıyor. Ya da çözüm sürecinde doğrudan terör örgütü ile temas kurarak seçim kazanabiliyor ama sonra TC’nin yasal partisi ile teması bile muhalefet için teröre destek gösterip yine kazanabiliyor. İslami açıdan çok büyük günah olan beytülmal hakkında her türlü şaibeyi önemsiz kılabiliyor ve sadece sembolik değeri olup hiçbir günah-sevap ilişkisi olmayan seccadeyi devasa sorun yaparak yine kazanabiliyor.

Toplumda ortalama zekayı yükselten orta sınıfı hain-satılmış-dış güçlerin temsilcileri gibi gösterip, taban sınıfın üzerinden yüründüğünde de zeka seviyesi ve yönetimi karşımıza çıkıyor.

İyi ama zeka gerilemesi bizi nereye götürecek?

Tek kelime ile söyleyeyim: YIKIMA…”

İbrahim Kahveci’nin yazdıkları üzerinde düşünmek gerekmez mi? Kaldı ki zeka gerilemesini doğrulayan bizim de tespitlerimiz olmuştur.

Mesela herkes pahalılıktan söz ediyor ama  bunu hep şahıslarla ilişkilendiriyor, sistem sorununa hiç değinilmiyor. İktidar şu anda muhalefet kafasını iktidara getirdi. Çare olacak mı? Heyhat.

Herkes futbol fanatiği oldu. Ödenen transfer ücretleri dudak uçurtuyor. Peki ödene paraların eninde sonunda millete ödetileceğini düşünen var mı?

Peki bütün  bunlar da zeka gerilemesine işaret etmiyor mu?

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Biden’ın İsrail’e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali

Biden'ın İsrail'e Silah Gönderme Politikasında Değişim Sinyali ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Refah'a yönelik geniş…

44 dakika ago
  • Gündem

İstanbul Havalimanı’nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı

İstanbul Havalimanı'nda İsrailli iki yolcuda 73 Kilo Altın Yakalandı "Dubai'den İstanbul'a Bebek Arabasında Kaçak Altın…

2 saat ago
  • Gündem

İNSANA İNSANDAN BAŞKA ZARAR VERECEK VARLIK YOKTUR

Yeryüzünde insana zarar vermek için harekette geçecek hiçbir varlık yoktur. Kasırgalar, hortumlar, seller, depremler bunlar…

4 saat ago
  • Gündem

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail’e Ne Mesaj Verdi?

Hamas Lideri Heniye Namazda Okuduğu Ayetler ile İsrail'e Ne Mesaj Verdi? Hamas lideri İsmail Heniye’nin,…

4 saat ago
  • Gündem

BÜLENT ERSOY’A RAHMET’LE BAKMANIN BEREKETİ

Muhterem Ali Rıza Demircan Hocam “Bülent Ersoy’a İslam’ın Rahmet Penceresinden Bakmak” başlıklı yazınız bana Kanal…

5 saat ago
  • Makale

Kalk Selahaddin, Biz Yine Geldik!

Kalk Selahaddin, Biz Yine Geldik! 1917 yılında Şam’a giren İngiliz komutan Edmund Allenby, doğruca Selahaddin…

5 saat ago