Filistin 1995 Oslo Anlaşmasından Çıktı

Mirat Haber Ajansı

Filistin İsrail ile Bill Clinton’un Beyz Sarayında imzalanan ve Oslo Uzlaşmasına dayalı olan 1995 Barış Anlaşmasını iptal etti. ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netenyahu Oslo Anlaşmasını bir köşeye atan bir dizi kararlar almalarıyla bu ülkeleri bağlayan bu anlaşmanın bir geçerliliği kalmamıştı.

Ancak uzmanlar tarafından Filistin yönetiminin imzalanmış resmi anlaşmadan kendiliğinden çekilmesinin ABD ve İsrail’in işini kolaylaştıracağı düşünülüyor. Oslo Anlaşmasının Filistin tarafından verilen en önemli tavizi İsrail’in tanınması olmuştu.

Filistin Otoritesi Sivil İşler Bakanı Hüseyin el Şeyh, İsrail’in Filistin yönetiminin aralarındaki anlaşmalara uymayacağı konusunda bilgilendirildiğini belirtti. Şeyh ayrıca Arap ve İslam ülkelerinin Filistin tutumunu destekleyeceğine dair umutlarını dile getirdi.

Filistin’in talebi üzerine Arap Birliği, sözde barış planını görüşmek üzere 1 Şubat’ta olağanüstü bir toplantı yaptı ve yeni planı reddettiğini açıkladı.

İsrail ve Filistin Otoritesi arasındaki 1995 Oslo Anlaşmaları uyarınca, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria, A, B ve C Alanı olmak üzere üç bölüme ayrılmıştı. C bölgesi Filistinlilerindi. İsrail, C Bölgesi olarak belirlenen kısımlarda Filistin’in inşaat projeleri yürütmesini engelliyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

34 dakika ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

1 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

3 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

4 saat ago
  • Gündem

Avrupa’da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu

Avrupa'da Son Üç Yılda 51 Bin Göçmen Çocuk Kayboldu... Kayıp Göçmen Çocuklar: Avrupa'da Artan Bir…

5 saat ago