islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Filistin 1995 Oslo Anlaşmasından Çıktı

Filistin 1995 Oslo Anlaşmasından Çıktı
3 Şubat 2020 17:46
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Filistin İsrail ile Bill Clinton’un Beyz Sarayında imzalanan ve Oslo Uzlaşmasına dayalı olan 1995 Barış Anlaşmasını iptal etti. ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netenyahu Oslo Anlaşmasını bir köşeye atan bir dizi kararlar almalarıyla bu ülkeleri bağlayan bu anlaşmanın bir geçerliliği kalmamıştı.

Ancak uzmanlar tarafından Filistin yönetiminin imzalanmış resmi anlaşmadan kendiliğinden çekilmesinin ABD ve İsrail’in işini kolaylaştıracağı düşünülüyor. Oslo Anlaşmasının Filistin tarafından verilen en önemli tavizi İsrail’in tanınması olmuştu.

Filistin Otoritesi Sivil İşler Bakanı Hüseyin el Şeyh, İsrail’in Filistin yönetiminin aralarındaki anlaşmalara uymayacağı konusunda bilgilendirildiğini belirtti. Şeyh ayrıca Arap ve İslam ülkelerinin Filistin tutumunu destekleyeceğine dair umutlarını dile getirdi.

Filistin’in talebi üzerine Arap Birliği, sözde barış planını görüşmek üzere 1 Şubat’ta olağanüstü bir toplantı yaptı ve yeni planı reddettiğini açıkladı.

İsrail ve Filistin Otoritesi arasındaki 1995 Oslo Anlaşmaları uyarınca, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria, A, B ve C Alanı olmak üzere üç bölüme ayrılmıştı. C bölgesi Filistinlilerindi. İsrail, C Bölgesi olarak belirlenen kısımlarda Filistin’in inşaat projeleri yürütmesini engelliyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.