islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3697
EURO
34,9552
ALTIN
2.325,66
BIST
9.080,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

FİLİSTİN DAVASINI GÖRÜŞMEK ÜZERE ÜÇLÜ ZİRVE DÜZENLEDİ

FİLİSTİN DAVASINI GÖRÜŞMEK ÜZERE ÜÇLÜ ZİRVE DÜZENLEDİ
18 Ocak 2023 16:45
A+
A-

Ürdün, Mısır ve Filistin liderleri, Filistin davasını görüşmek üzere Kahire’de üçlü bir zirve düzenledi.

Filistin halkının meşru haklarının korunması ve iki devletli bir çözüme dayalı barışın sağlanması gereğini yeniden teyit ettiler.

KAHİRE: Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah El-Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri görüşmek üzere salı günü Kahire’de bir araya geldi.

Ürdün Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, üçlü zirve sırasında liderler, İsrail’in iki devletli bir çözüm arayışını, adil ve kapsamlı bir barışa ulaşma umutlarını baltalayan tüm yasadışı, tek taraflı eylemlerine son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Sisi ve Abbas, Kudüs’teki İslami ve Hıristiyan kutsal mekanlarının Hâşimi gözetiminde olduğunu ve Mısır’ın bu yerleri ve onların doğasında var olan Arap Müslüman ve Hristiyan kimliklerini korumadaki kritik rolünü yeniden teyit etti.

Kral Abdullah ve Abbas, Mısır’a Gazze’de istikrarı sağlama çabaları ve aynı zamanda sınır şeridinin yeniden inşasına yardım etme çabaları için teşekkür etti. Üç lider ayrıca, kritik insani yardım sağlayan Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı’nın çalışmalarına uluslararası desteğin sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Zirvenin sonunda, Filistin halkının meşru haklarının korunması ve iki devletli çözüme dayalı adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmak için çabaların sürdürülmesi gereğini teyit eden bir bildiri yayınladılar.

Liderler, müzakereleri yeniden başlatma çabalarını harekete geçirmek için Ürdün-Mısır-Filistin koordinasyon çerçevesi içinde her düzeyde istişare etmeye devam ederken, aynı zamanda barış sürecini başlatmak için Arap liderler ve ortaklarla birlikte çalışmaya karar verdiler.

 

Çeviren: Ayşe Betül Güven

ETİKETLER: Manşet