Gündem

FİLİSTİN YANLISI YAHUDİLER DE VAR

Aralarında “Barış için Yahudilerin Sesi” ve “Eğer Şimdi Değilse” gibi grupların üyelerinin de bulunduğu Yahudiler attıkları sloganlarla, İsrail’de Benyamin Netanyahu hükümetini “soykırım planlamakla” suçladı.

ABD’de sol eğilimli Yahudi grupları, Beyaz Saray’ın önünde gösteri yaparak, Joe Biden yönetiminden İsrail’in Gazze’yi işgal planını engellemesini talep etti.

Yüzlerce Yahudi’nin katıldığı gösteride, acilen ateşkes yapılması için İsrail’e baskı yapılması çağrısı yapıldı.

Aralarında “Barış için Yahudilerin Sesi” (Jewish Voice for Peace) ve “Eğer Şimdi Değilse” (IfNotNow) gibi grupların üyelerinin de bulunduğu Yahudiler attıkları sloganlarla, İsrail’de Benyamin Netanyahu hükümetini “soykırım planlamakla” suçladı.

ABCNews, gösteri sırasında en az 30 kişinin polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Gösteriyi düzenleyenler ise bu sayının 150’ye çıktığını aktardı.

Gösteri sırasında atılan sloganlar ve taşınan pankartlarda İsrail’in misilleme saldırılarına karşı sessiz kaldığı gerekçesiyle Joe Biden, “İsrail ile suç ortaklığı içinde bulunmakla” suçlandı.

.ABD basını, Biden’ın Netenyahu’ya destek vermek için İsrail’e gitme planı ile çok sayıda çocuk ve sivilin öldüğü, alt yapı tesislerinin tahrip olduğu saldırılara karşı çıkmayıp Netenyahu’ya koşulsuz tam destek vermesinin sol eğilimli Yahudileri çileden çıkardığını duyurdu.

IfNotNow örgütünün yöneticilerinden Eva Borgwardt, Biden ile acil bir görüşmek yapmak istediklerini belirterek, “Burada tehlikede olan, insan yaşamı. Başkan Biden’a dünyanın en güçlü ordusunun başkomutanı olarak ateşkes, gerilimi düşürme, İsrailli rehineleri serbest bırakma ve gerekli önlemleri alma konusunda elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini söylemek için buradayız.” dedi.

 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı

Gazzeli Küçük Kızın Cesur Mesajı: "Meydan Okumak Benim Hayat Sembolüm" Bir Kız Çocuğunun Cesareti Gazze'den…

9 saat ago
  • Gündem

Yahya Sinwar Kimdir?

Yahya Sinwar Biyografisi Yahya Sinwar (Arapça: يحيى السنوار, D.T 1962), Yehya Sinwar olarak da bilinir,…

10 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı

Gazze'de Kıtlık Kabusu: İsrail Sınır Kapılarını Kapattı Gazze Şeridi'nde Kıtlık Tehdidi Yeniden Gündemde Gazze Şeridi'ndeki…

10 saat ago
  • VİDEOLAR

FETVA İSTE “Kabir Azabı”

11 saat ago
  • Gündem

BAŞ ÖRTÜLÜ HAKİM LAİKLİĞE AYKIRIDIR

Önce 17 Mayıs 2024 tarihli haberi okuyalım: {Başörtülü Hakimeyi reddetti... Gerekçe Laikliğe aykırılık. Ankara 1'inci…

11 saat ago
  • Gündem

PUT KRAVAT

Odatv yazarlarında Hurrem Elmascı Cumhurbaşkanımızın taktığı son kravatın desenlerini pek beğenmiş ve sırası gelmişken kravatın…

12 saat ago