islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
16°C

FİLİSTİN YANLISI YAHUDİLER DE VAR

FİLİSTİN YANLISI YAHUDİLER DE VAR
19 Ekim 2023 10:00
A+
A-

Aralarında “Barış için Yahudilerin Sesi” ve “Eğer Şimdi Değilse” gibi grupların üyelerinin de bulunduğu Yahudiler attıkları sloganlarla, İsrail’de Benyamin Netanyahu hükümetini “soykırım planlamakla” suçladı.

ABD’de sol eğilimli Yahudi grupları, Beyaz Saray’ın önünde gösteri yaparak, Joe Biden yönetiminden İsrail’in Gazze’yi işgal planını engellemesini talep etti.

Yüzlerce Yahudi’nin katıldığı gösteride, acilen ateşkes yapılması için İsrail’e baskı yapılması çağrısı yapıldı.

Aralarında “Barış için Yahudilerin Sesi” (Jewish Voice for Peace) ve “Eğer Şimdi Değilse” (IfNotNow) gibi grupların üyelerinin de bulunduğu Yahudiler attıkları sloganlarla, İsrail’de Benyamin Netanyahu hükümetini “soykırım planlamakla” suçladı.

ABCNews, gösteri sırasında en az 30 kişinin polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Gösteriyi düzenleyenler ise bu sayının 150’ye çıktığını aktardı.

Gösteri sırasında atılan sloganlar ve taşınan pankartlarda İsrail’in misilleme saldırılarına karşı sessiz kaldığı gerekçesiyle Joe Biden, “İsrail ile suç ortaklığı içinde bulunmakla” suçlandı.

.ABD basını, Biden’ın Netenyahu’ya destek vermek için İsrail’e gitme planı ile çok sayıda çocuk ve sivilin öldüğü, alt yapı tesislerinin tahrip olduğu saldırılara karşı çıkmayıp Netenyahu’ya koşulsuz tam destek vermesinin sol eğilimli Yahudileri çileden çıkardığını duyurdu.

IfNotNow örgütünün yöneticilerinden Eva Borgwardt, Biden ile acil bir görüşmek yapmak istediklerini belirterek, “Burada tehlikede olan, insan yaşamı. Başkan Biden’a dünyanın en güçlü ordusunun başkomutanı olarak ateşkes, gerilimi düşürme, İsrailli rehineleri serbest bırakma ve gerekli önlemleri alma konusunda elinden gelen her şeyi yapması gerektiğini söylemek için buradayız.” dedi.

 

ETİKETLER: Manşet