islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2691
EURO
34,8152
ALTIN
2.433,70
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

FİLİSTİNE ZULUM İSRAİL’E NEFRET VE İNTİKAM OLARAK DÖNMÜYOR MU?

FİLİSTİNE ZULUM İSRAİL’E NEFRET VE İNTİKAM OLARAK DÖNMÜYOR MU?
8 Eylül 2023 13:00
A+
A-

İsrail’in kararı Gazze Şeridi ekonomisini olumsuz etkiliyor. September 06, 2023

{ Gazze’deki Tarım Bakanlığı Gazze’de üretilen tarım ürünlerinin Batı Şeria bölgesine ve Filistin dışına gönderilmesinin işgal rejimi tarafından engellenmesinin büyük bir maddi hasara neden olduğunu, bu yüzden hasıl olan günlük kaybın bir milyon şekeli bulduğunu dile getirdi.

Tarım Bakanlığı, işgal rejiminin Gazze’de üretilen tarım ve sanayi ürünlerinin kuzey vilayetlerine ve Filistin dışına çıkarılmasını engelleme kararının bir toplu cezalandırma uygulaması olduğunu ve bunun da Gazze Şeridi ekonomisine çok büyük bir olumsuz tesiri olduğunu vurguladı.

Tarım Bakanlığı açıklamasında, işgal yönetiminde hiçbir haklı gerekçeye dayanmayan ve tüm uluslararası anlaşmalara aykırı olan bu zulüm kararından geri dönmeye çağırdı.

Açıklamada, gümrük kapılarından ürün çıkarılmasının tümüyle engellenmesinin Gazze bölgesine uygulanan ablukanın çok aşırı derecede katılaştırılması anlamına geldiğine, bunun da tüccarları, çiftçileri, sanayicileri ve balıkçıları ciddi şekilde sarstığına dikkat çekildi.

Açıklamada işgal rejiminin bu zalim kararından 60 bin ailenin doğrudan etkilendiği ve kararın Gazze bölgesi üzerindeki ablukanın daha da katılaştırılmasından başka bir amacının olmadığı ifade edildi. }

ZULÜM KULLARIN NEFRETİ VE İNTİKAMINI DOĞURUR

Zulmün askeri ve ekonomik olanları dahil her bir türü, zayıflarda yürek nefretini besler. Bir gün bu nefret yanardağ gibi patlar, çevresini yakar, yıkar. Zulüm güçlülerde ise intikam ateşini körükler.  Kişisel ve kitlesel olarak şiddet eylemlerine dönüşür. Değil ülkenizde dünyanın hiçbir yerinde rahat edemezseniz. Huzurlu yaşayamazsınız.

Kulların zayıflığı sebebiyle zulüm nefrete ve intikama dönüşemediği zaman devreye mazlumların  bedduasıyla Allah’ın adaleti girer. Asıl felaket buradadır. İlahi adalet devreye girdiğinde bakarsınız  iç ihtilaflar onarılamaz boyutlara taşınır. Birleşmiş milletlerde aleyhinize kalkan parmaklar çoğalır. İngiltere ve Amerika’dan beklenen yardımlar  gelmez olur. Filistinliler birleşir tek yumruk olur. İlahi adaletin binbir çeşit zuhuru vardır.

YAHUDİLERDE AKIL TUTULMASI ve İLAHİ ADALET

İsrail’in çevresinde hiç mi dostu yok ki ona adaleti ve merhameti denemesini önermiyor. Zulum herkes için dünyada da  âhirette  de ateştir:

“ Ey iman edenler! Kim olursa olsun zulüm ve haksızlık yapan kimselere asla güvenip bel bağlamayın! Onlara, duygu ve düşünce plânında kesinlikle meyletmeyin, yoksa cehennem ateşi size de dokunur! Çünkü onlara ilgi duymak ve sevgi beslemek, yaptıkları kötülükleri onaylamak anlamına gelir. Unutmayın ki, sizin Allah’tan başka hiçbir yardımcınız, hiçbir dostunuz yoktur. Öyleyse kendinize başka bir dost aramayın, aksi hâlde ilâhî yardımdan yoksun kalırsınız !”  (Hûd 11/113)

ETİKETLER: Manşet