FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN YÜRÜ

Filistin İnisiyatifi, İsrail’in Gazze’deki çocuk katliamlarına dikkat çekmek için Üsküdar’da anlamlı bir eylem düzenledi.

Filistinli Çocuklar İçin Yürü sloganıyla düzenlenen eylemde, 3. Ahmet Çeşmesi önüne 500’e yakın çocuk ayakkabısı bırakıldı. Yere de “Filistinli çocukların ömrü bu kadarını yürümeye yetti. Yolun bundan sonrasını onlar için sen yürü” yazan kağıtlar yapıştırıldı.

Filistin İnisiyatifi, işgalci İsrail’in Gazze’de katlettiği çocukları unutturmamak ve kamuoyunu bu konuda diri tutmak için “Filistinli Çocuklar İçin Yürü” eylemi düzenledi.

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii önünde bir araya gelen grup üyeleri 3. Ahmet Çeşmesi önüne 500’e yakın çocuk ayakkabısı bırakıldı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden çocuklardan bazılarının fotoğrafları ile “İsrail her saatte 5 çocuğu öldürüyor” yazılı döviz de konuldu.

Ayrıca, İngilizce ve Türkçe “Filistinli çocukların ömrü bu kadarını yürümeye yetti. Çünkü işgalci İsrail onları katletti. Yolun bundan sonrasını onlar için sen yürü” yazılarının bulunduğu kağıtlar da yerlere yapıştırıldı.

Yapımcı Ümit Sönmez 7 Ekim’de başlayan saldırılardan sonra Filistin İnsiyatifini kurduklarını ve yaşananları dünyaya duyurmaya çatıştıklarını söyledi. Sönmez, “Kırk beş gündür yediğimiz yemekten, uyuduğumuz uykudan, içtiğimiz sudan, çocuklarımızı sevmekten utanır hale geldik. Bu utancı biraz olsun hafifletmek adına Gazze’de yaşanan soykırımı, yaşanan haksızlıkları, soykırımı gündeme getirmek için sürekli hareket halinde olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden arkadaşlar bizi aradılar. İstanbul’da yaptığınız eylemleri onlarla birlikte yapmaya başladık. Bugün bu eylem Muş’ta da yapılıyor. Gaziantep’te de yapılıyor” diye konuştu.

HABER YORUM

Filistin’de katledilen çocukları görmek, onlar için gözyaşı dökmek ve onlar adına bir şeyler yapabilmek adına yola çıkan Filistin İnisiyatifine teşekkür ediyor ve tebriklerimizi sunuyoruz.

Filistinli Çocuklar İçin Yürü” eylemi, bir elinde hamburgeri diğer elinde Amerikan kahvesi olanları etkiler de insan olduklarını hatırlatır mı bilemiyoruz. Ama çok iyi bildiğimiz bir şey var ki bu tür eylemler farkındalık oluşturmakla kalmıyor, olayı tam da kitabın ortasından anlatıyor bizlere.

“Filistinli çocukların ömrü bu kadarını yürümeye yetti. Çünkü işgalci İsrail onları katletti. Yolun bundan sonrasını onlar için sen yürü” mesajı, yüreklere dokunan bir mesaj. Bizleri, harekete geçirmesi gereken bir mesaj. Herkesin kendince Filistin’e sahip çıkması gerektiğini anlatan bir mesaj.

Başta Gazze ve Batı Şeria olmak üzere çocuk ve sivil ölümlerinin bir an önce durması dileğiyle…

Mirathaber.com

 

 

View Comments

Recent Posts

  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER

Ali Rıza Demircan hocamız, bu hafta ki Gönülden Dile dökülenler programımızda " Yönetimde adalet nasıl…

57 dakika ago
  • Gündem

AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 17 Mayıs 2024 tarihli ve "Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız" konulu…

57 dakika ago
  • Makale

KORKU İLE UMUT ARASINDA

Korkularım var dostum. Uykularımı kaçıran korkular bunlar. Zaman zaman birçoğu ile birlikte yaşamaya alıştığımı düşünsen…

57 dakika ago
  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

18 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

18 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

18 saat ago