islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3497
EURO
34,7770
ALTIN
2.398,06
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN YÜRÜ

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN YÜRÜ
22 Kasım 2023 15:00
A+
A-

Filistin İnisiyatifi, İsrail’in Gazze’deki çocuk katliamlarına dikkat çekmek için Üsküdar’da anlamlı bir eylem düzenledi.

Filistinli Çocuklar İçin Yürü sloganıyla düzenlenen eylemde, 3. Ahmet Çeşmesi önüne 500’e yakın çocuk ayakkabısı bırakıldı. Yere de “Filistinli çocukların ömrü bu kadarını yürümeye yetti. Yolun bundan sonrasını onlar için sen yürü” yazan kağıtlar yapıştırıldı.

Filistin İnisiyatifi, işgalci İsrail’in Gazze’de katlettiği çocukları unutturmamak ve kamuoyunu bu konuda diri tutmak için “Filistinli Çocuklar İçin Yürü” eylemi düzenledi.

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii önünde bir araya gelen grup üyeleri 3. Ahmet Çeşmesi önüne 500’e yakın çocuk ayakkabısı bırakıldı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden çocuklardan bazılarının fotoğrafları ile “İsrail her saatte 5 çocuğu öldürüyor” yazılı döviz de konuldu.

Ayrıca, İngilizce ve Türkçe “Filistinli çocukların ömrü bu kadarını yürümeye yetti. Çünkü işgalci İsrail onları katletti. Yolun bundan sonrasını onlar için sen yürü” yazılarının bulunduğu kağıtlar da yerlere yapıştırıldı.

Yapımcı Ümit Sönmez 7 Ekim’de başlayan saldırılardan sonra Filistin İnsiyatifini kurduklarını ve yaşananları dünyaya duyurmaya çatıştıklarını söyledi. Sönmez, “Kırk beş gündür yediğimiz yemekten, uyuduğumuz uykudan, içtiğimiz sudan, çocuklarımızı sevmekten utanır hale geldik. Bu utancı biraz olsun hafifletmek adına Gazze’de yaşanan soykırımı, yaşanan haksızlıkları, soykırımı gündeme getirmek için sürekli hareket halinde olmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden arkadaşlar bizi aradılar. İstanbul’da yaptığınız eylemleri onlarla birlikte yapmaya başladık. Bugün bu eylem Muş’ta da yapılıyor. Gaziantep’te de yapılıyor” diye konuştu.

HABER YORUM

Filistin’de katledilen çocukları görmek, onlar için gözyaşı dökmek ve onlar adına bir şeyler yapabilmek adına yola çıkan Filistin İnisiyatifine teşekkür ediyor ve tebriklerimizi sunuyoruz.

Filistinli Çocuklar İçin Yürü” eylemi, bir elinde hamburgeri diğer elinde Amerikan kahvesi olanları etkiler de insan olduklarını hatırlatır mı bilemiyoruz. Ama çok iyi bildiğimiz bir şey var ki bu tür eylemler farkındalık oluşturmakla kalmıyor, olayı tam da kitabın ortasından anlatıyor bizlere.

“Filistinli çocukların ömrü bu kadarını yürümeye yetti. Çünkü işgalci İsrail onları katletti. Yolun bundan sonrasını onlar için sen yürü” mesajı, yüreklere dokunan bir mesaj. Bizleri, harekete geçirmesi gereken bir mesaj. Herkesin kendince Filistin’e sahip çıkması gerektiğini anlatan bir mesaj.

Başta Gazze ve Batı Şeria olmak üzere çocuk ve sivil ölümlerinin bir an önce durması dileğiyle…

Mirathaber.com