islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Filistinli Genç Faris Abu Samra’nın Yası

Filistinli Genç Faris Abu Samra’nın Yası
23 Ağustos 2023 09:00
A+
A-

Qalqilya, işgal altındaki Batı Şeria – Babası Sharhabeel, henüz 14 yaşında olmasına rağmen Faris Abu Samra’nın “kelimenin tam anlamıyla bir erkek” olduğunu söylemiştir.

“Yaşından daha büyüktü. O benim yoldaşım, kalbim ve iş başındaki beynimdi,” diyen Sharhabeel, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Qalqilya kentindeki bir saldırı sırasında oğlunu başından vurmasından bir gün sonra Cuma günü Al Jazeera’ye konuşmuştur.

İsrail güçlerinin “şüpheli bir militanı” tutuklamak için kentteki mülteci kampına girdiğini söyleyen bölge sakinleri, bölgedeki gençlerin askerlere taş attığını ve askerlerin de ateşle karşılık verdiğini söylemiştir.

Silahlı saldırı, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarının arttığı bir dönemde yaşanmıştır.

Filistin polis güçleri için emekli bir askeri eğitmen olan Sharhabeel, Faris’in maddi olarak zorlandığı zamanlarda meyve satmasına yardım ettiğini söylemiştir.

Altı çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olan Faris, babasına destek olmak için okulu bırakmakta ısrar etmiş.

“Bana ‘Sana yardım edeceğim ve tüm maddi sorunlarımızı çözeceğiz’ dedi. Sözünün eri bir çocuktu çünkü gerçekten de bu sorumluluğu üstlenebileceğini anladım,” demiştir babası Sharhabeel.

Abu Samra’nın ailesi küçük bir evde yaşamaktadır, ancak Faris’in yardımıyla yakınlarda bir arsa satın almayı başarmışlardır.

Faris’in vurulduğu Qalqilya, Batı Şeria’nın kuzeybatısında yer almakta ve Birleşmiş Milletler’in yasadışı kabul ettiği İsrail’in ayrım duvarıyla çevrili bir bölgedir.

Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre bu yılın başından beri İsrail askerleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 202’ye ulaşmıştır. Bunların en az 37’sinin çocuk olduğu belirtilmiştir.

Yetkililer, Birleşmiş Milletler’in 2005 yılında ölümlerin kaydını tutmaya başlamasından bu yana 2023’ün Batı Şeria’daki Filistinliler için en ölümcül yıl olma yolunda ilerlediği uyarısında bulunmuştur.

İsrail güçleri Filistin kasaba ve şehirlerine yaptıkları baskınlar sırasında düzenli olarak çocukları öldürmektedir.

Geçtiğimiz ay iki buçuk yaşındaki Muhammed el-Tamimi, Batı Şeria’da Ramallah’ın kuzeybatısındaki Nabi Salih köyünde İsrail güçleri tarafından vurulduktan sonra Tel Aviv’deki bir hastanede hayatını kaybetmiştir.

Faris gibi bu küçük çocuk da gerçek mermiyle başından vurulmuştur.

Save the Children tarafından kısa süre önce yayınlanan bir rapora göre Filistinli çocuklar İsrail tarafından gözaltında tutulduklarında rutin olarak duygusal ve fiziksel istismara uğramaktadırlar. Yardım kuruluşu, bazı eski çocuk tutukluların cinsel içerikli şiddet gördüğünü, birçoğunun ise küçük kafeslerde dövüldüğünü, kelepçelendiğini ve gözlerinin bağlandığını bildirmiştir.

Raporda, Filistinli çocukların dünyada askeri mahkemelerde sistematik olarak yargılanan tek çocuklar olduğu belirtilmiştir.

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/7/28/he-didnt-want-to-die-mourning-palestinian-teenager-faris-abu-samra

 

ETİKETLER: Manşet