Gündem

Filistinli Gençlerden Sanatla Mesaj: “Savaşı Durdurun”

Filistinli Gençlerden Sanatla Mesaj: “Savaşı Durdurun”

Filistinli Gençlerden “Savaşı Durdurun” Mesajı

Gazze’nin Enkazı Üzerine Sanatla Mesaj

Filistin’de gençler, enkaz kalıntıları üzerine yaptıkları grafitilerle dünyaya sesleniyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları yaklaşık sekiz aydır devam ediyor. Uzun süren savaşın psikolojisinden kurtulmak isteyen gençler, halklarına umut vermek istiyor. Filistin Meydanı’ndaki bir duvara “Özgür Filistin” yazdılar. Bu eylemle, savaşın sona ermesi gerektiğini vurguluyorlar.

Filistinli Gençlerin Umut Dolu Çabaları

Gazze’de genç kızlar, yıkılan evlerin enkazı üzerine resimler çiziyor. Bu resimlerde “Gazze’yi Kurtar” mesajı yer alıyor. Reem Hekim, çizimlerin amacının insanlara umut vermek olduğunu belirtti. “Çizdiğimiz resimlerle insanlara ümit vermek istiyoruz. Kül renginden farklı renkler göstermek istedik” dedi. Bu resimlerle psikolojik destek sağlamayı hedeflediklerini de  ifade etti. Reem Hekim, “Zafer yakındır” mesajını vurgulamak istediklerini söyledi.

Savaşın Psikolojik Etkileri ve Sanatın Gücü

Uzun süren savaş, Gazze halkının psikolojisini olumsuz etkiliyor. Gençler, bu olumsuz etkilerle başa çıkmak için sanata yöneliyorlar. Sanat, onlara bir çıkış yolu sunuyor ve umut aşılıyor. Resim ve grafiti, savaşın ortasında bile yaşamın devam ettiğini gösteriyor. Bu tür çalışmalar, toplumun moralini yüksek tutuyor ve birlik duygusunu güçlendiriyor.

Dünyaya Çağrı: “Savaşı Durdurun”

Filistinli gençlerin mesajı sadece kendi halklarına değil, tüm dünyaya. Gençler, savaşın durmasını istiyor ve bu çağrıyı sanatla dile getiriyorlar. Reem Hekim, “Umarım mesajımız dünyaya ulaşır çünkü çok yorulduk” dedi. Savaşın uzaması, gençlerin gelecek umutlarını zedeliyor. Onlar, barışın gelmesini istiyor ve bu yönde çaba harcıyorlar.

Geçmişten Günümüze Süregelen Acı

Filistin’de yaşanan acılar, geçmişten günümüze devam ediyor. Reem Hekim, 1948’de yaşanan olaylara dikkat çekti. “1948’de de aynı suçlar işlenmişti” dedi. Gençler, bu tarihi bilinçle hareket ediyor ve geçmişin tekrar etmemesi için çabalıyor. İsrail’in saldırıları, sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da derin yaralar açıyor.

Filistinli gençlerin sanatsal çabaları, dünyaya barış çağrısı niteliğinde. Onların mesajı, savaşın durması gerektiği yönünde. Sanat, Gazze’de umut ışığı oluyor ve gençlerin sesi, tüm dünyaya ulaşıyor.

MİRATYOUTUBE

GELİŞEN OLAYLARA İSLAMİ BAKIŞIN ADRESİ MİRAT HABER 

View Comments

Recent Posts

  • Gündem

Mekke’deki Bazı Ziyaret Yerleri (3)

Hira Dağı Mekke’nin kuzeydoğusunda yer alan bir dağdır. Nurdağı olarak da anılır. İklim sebebiyle pek…

48 dakika ago
  • Makale

DUHA SURESİ

Kur’an’daki tertip sırasına göre doksan üçüncü sırada olan Duha Suresi, 0n bir ayetten oluşmaktadır. İsmini,…

2 saat ago
  • Gündem

ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ İNSAN

ALLAH’IN EN ÇOK SEVDİĞİ İNSAN İbn-ü Ömer (r.a.) anlatıyor: Bir adam Allâh’ın Resûlü’ne (s.a.) geldi…

2 saat ago
  • Makale

Türkiye’de Birşeyler Yanlış Gidiyor

Bu söz, belki “bir şeyler” olarak değil, “çok şey” yanlış gidiyor olarak değiştirilmesi gerekirdi. Ama,…

2 saat ago
  • Makale

BAYRAMLAR NİÇİN?…

Kurban olmasaydı; kurban/kurbiyet bayramı olmazdı. Kur’an gelmeseydi; Ramazan ayı olmazdı, oruç olmazdı ve bayram olmazdı.…

3 saat ago
  • VİDEOLAR

KURBAN İBADETİ İSLAM DİNİ İLE Mİ BAŞLADI?

KURBAN İBADETİ İSLAM DİNİ İLE Mİ BAŞLADI? MİRATYOUTUBE MİRATHABER.COM  

3 saat ago