Filistinli Küçük Kız Satrançta Dünya Şampiyonu Olmak İstiyor

Filistin’de 12 yaşında olan Cena Ahmed Osman, Irak’ın başkenti Bağdat’ta mart ayında yapılacak olan Arap Satranç Şampiyonası’na katılmak için yoğun antrenmanlar gerçekleştiriyor.

Filistinli kız, bu turnuvada 13 yaş altı grubunda ülkesine daha ileri bir pozisyona taşımak ve dünya şampiyonu olomayı hedefliyor.

Satranç öğrenmeye sekiz yaşında başlayan Cena, Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan turnuvalar ve diğer yerel yarışmalarda kazandığı birinciliklerin yanı sıra 3 kez Filistin şampiyonu oldu. Filistinli küçük kızın dört yıl içinde kazandığı çok sayıda madalya ve kupa kaldırdı.

Cena’nın ailesi, imkanların kıtlığına rağmen kızlarının satranç için gerekli tüm yardımları karşılıyor. Küçük kız,Tunuslu antrenör ile birlikte Eymen bin Behham’dan çevrimiçi dersler almakta. Okulda da çok başarılı olan Cena, satranç koçu olmayı planlamakta.

Aldığı madalya ve kupaların yanında bulunan Cena, “Bu ödüllerden daha büyük bir hedefim var; o da ülkemin adını tüm dünyada duyurmak.” ifade etti.

İmkan ve ilgi eksikliği olduğunu ifade eden Cena, satrancı internette veya bazen de babası ile oynadığına belirterek şunları söyledi:

“Bu oyunu babamdan öğrendim ve onunla oynamaya başladım. Yerel şampiyonluklar kazanmasına rağmen onu yendim. Bu oyun yoğunlaşma, sakinlik ve sabır istiyor. Bir saldırı planı yürütmek zekaya dayanır.”

Cena, “Keşfedilmesi ve geliştirilmesi gereken yeteneklerimiz olduğunu düşünüyorum ve bunun için hiçbir eksiğimiz yok.” şeklinde ifade etti.

 

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

7 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

8 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

9 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

10 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

11 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

12 saat ago