islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Filistinli Küçük Kız Satrançta Dünya Şampiyonu Olmak İstiyor

Filistinli Küçük Kız Satrançta Dünya Şampiyonu Olmak İstiyor
13 Ocak 2022 17:23
A+
A-

Filistin’de 12 yaşında olan Cena Ahmed Osman, Irak’ın başkenti Bağdat’ta mart ayında yapılacak olan Arap Satranç Şampiyonası’na katılmak için yoğun antrenmanlar gerçekleştiriyor.

Filistinli kız, bu turnuvada 13 yaş altı grubunda ülkesine daha ileri bir pozisyona taşımak ve dünya şampiyonu olomayı hedefliyor.

Satranç öğrenmeye sekiz yaşında başlayan Cena, Filistin Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan turnuvalar ve diğer yerel yarışmalarda kazandığı birinciliklerin yanı sıra 3 kez Filistin şampiyonu oldu. Filistinli küçük kızın dört yıl içinde kazandığı çok sayıda madalya ve kupa kaldırdı.

Cena’nın ailesi, imkanların kıtlığına rağmen kızlarının satranç için gerekli tüm yardımları karşılıyor. Küçük kız,Tunuslu antrenör ile birlikte Eymen bin Behham’dan çevrimiçi dersler almakta. Okulda da çok başarılı olan Cena, satranç koçu olmayı planlamakta.

Aldığı madalya ve kupaların yanında bulunan Cena, “Bu ödüllerden daha büyük bir hedefim var; o da ülkemin adını tüm dünyada duyurmak.” ifade etti.

İmkan ve ilgi eksikliği olduğunu ifade eden Cena, satrancı internette veya bazen de babası ile oynadığına belirterek şunları söyledi:

“Bu oyunu babamdan öğrendim ve onunla oynamaya başladım. Yerel şampiyonluklar kazanmasına rağmen onu yendim. Bu oyun yoğunlaşma, sakinlik ve sabır istiyor. Bir saldırı planı yürütmek zekaya dayanır.”

Cena, “Keşfedilmesi ve geliştirilmesi gereken yeteneklerimiz olduğunu düşünüyorum ve bunun için hiçbir eksiğimiz yok.” şeklinde ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.